« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
astro terorizam

Upoznajte čovjeka koji može predvidjeti sljedeći 11. rujna

Jeste li znali da postoji kompanija koja predviđa ratove i terorističke napade? Upoznajte Simona Solea, njezinog osnivača

(Metro Stockholm)
Više o

terorizam

,

ratovi

,

Simon Sole

,

Exclusive Analysis

,

predviđanje

Simon Sole, bivši analitičar obavještajne agencije, osnivač je kompanije Exclusive Analysis koja profit zarađuje predviđanjem katastrofa, ratova i terorističkih napada.

''Nismo mi kao obavještajne agencije'', izjavljuje Sole za Metro. ''One moraju spriječiti napade. Mi ih samo predviđamo.''

U lipnju prošle godine Sole je predvidio da će Gruzija započeti rat. U kolovozu su se njegova predviđanja obistinila.

2005. godine Exclusive Analysis predvidio je da će islamisti napasti Britanske željeznice i ubiti oko 50 ljudi. Nekoliko mjeseci kasnije četiri britanska islamista zbilja su i izvela napad ubivši 51 čovjeka.

''Imamo oko 1.200 ljudi diljem svijeta koji skupljaju informacije o sljedećem 11. rujna i drugim događajima. Naši analitičari u Londonu proučavaju podatke koristeći specijalan software. Ali ključ naše snage je u tome što imamo ljude koji dolaze iz pojedine regije. U Africi imamo Afrikance, a ne Britance ili Amerikance'', kaže Sole.

Klijenti kompanije Exclusive Analysis prije svega su tvrtke iz sektora poput brodogradnje, bankarstva, naftne i plinske industrije, zrakoplovstva i miniranja.

''Mi smo privatna kompanija. Gotovina vas drži u formi'', objašnjava Sole. No, i svjetske vlade koriste usluge ove kompanije.

U srijedu, 2. prosinca, Exclusive Analysis će predstaviti svoju prognozu za 2010. godinu. Sole je za Metro rekao nešto o tim predviđanjima:

''Vidjet ćemo veliki val nezadovoljstva zbog koalicijskih snaga u Afganistanu koji će prisiliti međunarodnu zajednicu da rat preda regionalnim vođama. Brazil će izabrati vladu desnog centra koja će pokrenuti reformu mirovinskog sustava i stvoriti prilike za strane naftne kompanije. Zimbabwe će otkazati opće izbore a možda će doći i do vojnog puča.''

Exclusive Analysis predviđa i da će SAD ostati primarna meta Al' Qaide, ali najvjerojatnija lokacija napada u 2010. će biti Zapadna Europa. Džihadisti će vjerojatno napasti nezapadnjačke ciljeve i stvoriti trgovačku prisutnost u muslimanskom svijetu, posebice što se tiče energetike. Rusija, Indija i posebno Kina također će biti pod opasnošću.

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News
30.11.2009. 21:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh