« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Ponuđen na posvajanje

Upoznajte Chippya - psa koji misli da je mačka

Chippy, pas koji je razvio krizu identiteta nakon što je većinu života proveo s 40-tak mačaka, ponuđen je na posvajanje od strane Udruge za zaštitu mačaka, i to kao počasni ˝mačor˝.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

pas

,

mačka

Naime, pas nikad nije imao prilike naučiti kako zaista i biti pas, jer je proveo cijeli život družeći se s mačkama, u azilu za te životinje. Chippy spava pored svoje najbolje prijateljice, crne mačke po imenu Annie, te koristi svoj prostor za nuždu. Također rijetko kad laje.

Liz Dart iz Udruge koja se brine za njega u kaže: ˝Došao nam je u sklopu spašavanja utočišta za mačke iz drugog grada. U početku smo mislili da je slijep i gluh, ali ispostavilo se da nije tako. Nismo ga mogli samo tako ostaviti jer je cijeli život proveo s mačkama. Pretpostavljam da zbog toga jednostavno nije naučio ponašati se kao pas.˝

˝Jednom je čak izgrizao igračku miša. Je li to bio utjecaj mačaka ne bih znala. Trenutno jede pseću hranu, a tko zna što je prije jeo˝, dodaje Dart.

Veterinari smatraju kako je Chippy star između 13 i 15 godina. ˝To je vrlo nježan, stari pas i jako nam je drag. Ponekad je teško pronaći utočište za starije životinje. Ne smetaju mu djeca ali odgovarao bi mu mirniji dom s obzirom na njegovu dob˝, objašnjava.

25.08.2009. 10:21:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh