« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ĐACI PRVACI

Upis djece u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2011./2012.

Upis će se u svim školama na području grada Zagreba obavljati 5., 6. i 7. svibnja 2011. - dijete treba prijaviti nadležnom školskom liječniku do 1. ožujka 2011.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

upis u školu

,

upis u prvi razred 2011./2012.

,

upis u osnovnu školu

,

školski liječnik

Upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2011./2012. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba 05., 06. i 07. svibnja 2011. objavio je to Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2011. godine imaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa u I. razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja. Pregled će provesti stručna povjerenstva pri Zavodu za javno zdravstvo „ Dr. Andrija Štampar " Zagreb - Službe za školsku i sveučilišnu medicinu i osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Za djecu koja do 31. ožujka 2011. godine nemaju navršenih 6 godina života, ovlašteni djelatnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport izdat će na zahtjev roditelja ili staratelja uvjerenje temeljem koga pristupaju obveznom utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u I. razred osnovne škole.

Roditelj ili staratelj obvezan je od 1. ožujka 2011. godine prijaviti dijete nadležnom školskom liječniku kako bi dobio upute i točan nadnevak pregleda.

Za dijete koje ne može pristupiti pregledu u propisanom roku jer se nalazi na bolničkom liječenju, na rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi, ustanovi socijalne skrbi ili obiteljskom domu, roditelj ili staratelj obvezno o tome dostavlja potvrdu nadležnom stručnom povjerenstvu koje vrši pregled djece.

Raspored pregleda djece za odgovarajuće gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog uredu za obrazovanje, kulturu i šport, svim oglasnim pločama područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, osnovnim školama, predškolskim ustanovama i centrima za socijalnu skrb.

Upis će se obavljati u osnovnoj školi prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnog područja kome dijete pripada a koje je u skladu s važećom Odlukom o mreži osnovnih škola za područje Grada Zagreba.

Na dan upisa roditelj ili staratelj obvezno dovodi dijete u školu i predočuje dokumente:

1. potvrdu o pregledu djeteta prije upisa u I. razred

2. rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis (odnosi se na onu djecu koja do 31. ožujka 2011. godine nemaju navršenih 6 godina života).

Pojedinačne obavijesti mogu se dobiti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb, Ilica 25 (tel: 6100-562).

01.03.2011. 11:04:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tipster
    01.03.2011. 22:19
    ma treba pustiti djecu da žive
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh