« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Prosvjednici stigli do NSK, policija ih dočekala u živom zidu

U zgradi NSK se navodno nalazi i premijerka Kosor, prosvjednici traže njenu ostavku te smjenu Tomislava Karamarka

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Jadranka Kosor

,

Tomislav Karamarko

,

NSK

,

Ivan Pernar

Oko 200 prosvjednika organiziranih preko društvene mreže Facebooka koji traže smjenu Vlade večeras se u 18 sati okupilo na zagrebačkome Cvjetnom trgu, gdje su održali miran prosvjed, a zatim im se pridružilo još 300-tinjak prosvjednika te su bez inicijatora Ivana Pernara krenuli preko Trga bana Jelačića prema Gornjem gradu, a u Radićevoj ulici dočekala ih je policija, javlja Hina.

Ivanu Pernaru, organizatoru prošlotjednih protuvladinih prosvjeda u Zagrebu, policija je izrekla mjeru opreza po kojoj se ne smije približavati Gornjemu gradu i okolnim ulicama. Sa Cvjetnog trga Pernar je ponovio zahtjev za smjenu premijerke Jadranke Kosor, te je zatražio i smjenu ministra unutarnjih Tomislava Karamarka. To su okupljeni burno pozdravili uz povike "Jadranka odlazi", "Dole HDZ", "Ostavka", "Lopovi", "Izbori".

Prosvjednici koji se nisu uspjeli probiti na Markov trg krenuli su Jurišićevom ulicom prema središnjici HDZ-a na Trgu žrtva fašizma, gdje ih je na početku trga dočekala policija.

Od početka prosvjeda broj okupljenih povećao se na oko tisuću te su se u blizini sjedišta HDZ-a razdvojili u dvije skupine, jedna je u Dukljaninovoj ulici, a druga, veća, probila se kroz Zvonimirovu ulicu do zgrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Sjedište HDZ-a okruženo je jakim policijskim snagama. Prosvjed za sada protječe mirno, a prosvjednici traže ostavku premijerke te uzvikuju, među ostalim, "Hoćemo izbore", "Mito i korupcija - hrvatska policija", "Mi vas plaćamo".

Jedan od vođa prosvjeda je u 19,15 sati zatražio od okupljenih da se mirno raziđu, no oni to nisu učinili te su se nakon 15-ak minuta razdvojili u dvije skupine.

Jedna skupina krenula je prema Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) gdje se u sklopu svečane Skupštine Hrvatske gospodarske komore dodjeljuju priznanja "Zlatna kuna". U zgradi bi trebala biti i premijerka Jadranka Kosor.

Uskoro opširnije...

28.02.2011. 20:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh