« Život
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MISTERIJ

Unuk Kim Jong-ila upisan u mostarsku školu

Među 74 upisanih učenika u šestom naraštaju škole pod rednim brojem 33. nalazi se ime Kim Han-sol, s naznakom da je riječ o sjevernokorejskom državljaninu

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

Mostar

,

Kim Han-sol

Mediji iz susjedne Bosne i Hercegovine pišu kako je jedan od unuka sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila upisan u mostarsku gimnaziju, ali je škola koju bi trebao pohađati Kim Han-sol odbila komentirati takva nagađanja, prenosi Hina.

Medijske tvrdnje da će Kim Han-sol od ove godine započeti školovanje u Ujedinjenom svjetskom koledžu (UWC) u Mostaru, ta institucija u utorak nije željela komentirati.

"Bez komentara", rekla je glasnogovornica UWC-a Meri Musa na upit Hine.

Sarajevski Dnevni Avaz, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da će navodni šesnaestogodišnji nasljednik sjevernokorejskog diktatora pohađati nastavu u UWC-u u Mostaru te da se njegov dolazak tek očekuje.

U ovoj međunarodnoj gimnaziji u kojoj se nastava odvija na engleskom jeziku, a pohađaju je učenici iz cijeloga svijeta, školska je godina već počela.

Na službenim internetskim stranicama škole, među 74 upisanih učenika u šestom naraštaju pod rednim brojem 33. nalazi se ime Kim Han-sol, s naznakom da je riječ o sjevernokorejskom državljaninu.

Avaz navodi i da Ujedinjeni svjetski koledž u Mostaru trenutačno drži u tajnosti informaciju o poznatom učeniku, "s obzirom na činjenicu da je riječ o potomku zloglasnog sjevernokorejskog diktatora".

27.09.2011. 16:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh