« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
zeleni rekordi

Unplugged koncert za Guinessa

Stotinjak glazbenika i nekoliko tisuća fanova nada se svjetskoj slavi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

unplugged koncert

,

Wow Music and Greeners Action

Zeleni koncert u Hong Kongu 22. i 23. kolovoza na kojem će nastupiti oko stotinu glazbenika i koji će okupiti gotovo 8.000 fanova pokušat će ovaj mjesec ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći unplugged koncert, objavili su u ponedjeljak kineski mediji.

Koncert, koji organizira Wow Music and Greeners Action, trebao bi okupiti 30 pjevača i bendova iz Hong Konga, Tajvana i Kine, uključivo tajvanski boy band Fahrenheit.

"Okupit će se oko stotinu glazbenika i umjetnika, a bit će pozvana i publika od oko 8.000 ljudi da im se pridruži", rekla je direktorica Wow Musica Flora Kwong Man-wai.

Na koncertu će biti predstavnik Guinness World Recordsa.

Dvodnevni koncert, prvi "zeleni" festival u Hong Kongu, imat će niz ekoloških obilježja. To uključuje popuste na hranu i piće ako se donese vlastiti pribor za jelo ili će se na koncertu morati kupiti biorazgradiv.

Priprema se i novi specijalni efekt za koji će se koristiti otpalo lišće umjesto papira koje će padati po pozornici.

Publiku će se također tijekom jedne pjesme pozvati da svira na improviziranim instrumentima, uključivo plastične boce napunjene mahunama.

Organizatori se nadaju da će smanjiti količinu otpada nakon koncerta za 50 posto u odnosu na druge koncerte, a većina će biti reciklirana.

Izvor: Hina

10.08.2009. 10:47:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh