« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
KONCERTI

University of Notre Dame Concert Band u Lisinskom

University of Notre Dame Concert Band iz SAD-a je prepoznatljiv po svojoj kvaliteti, tradiciji i repertoaru poznatih svjetskih hitova koji su zanimljivi kako djeci tako i onim starijim

University of Notre Dame Concert Band
University of Notre Dame Concert Band (Lisinski)
Više o

ulaznice

,

KD Vatroslav Lisinski

,

koncert

,

University of Notre Dame Concert Band

Veličanstveni University of Notre Dame Concert Band iz SAD-a je prepoznatljiv po svojoj kvaliteti, tradiciji i repertoaru poznatih svjetskih hitova koji su zanimljivi kako djeci tako i onim starijima. Briljantnim bandom iz SAD-a dirigirati će maestro Ken Day, Specijalni gosti: vokalni studio Rijeka te dirigentica Katarina Jurić.

University of Notre Dame Concert Band svirat će 25. 5. 2015. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kao posljednji koncert ove sezone iz Ciklusa Hrvatske glazbene mladeži.

Više informacija na: www.hgm.hr te www.lisinski.hr

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Nacionalno katoličko Sveučilište Notre Dame osnovano je davne 1842. godine od strane vlč. Edwarda Sorina i nalazi se u gradu South Bend, a pohađa ga 8.000 studenata iz svih 50 država SAD-a te iz mnogih drugih država svijeta. Sveučilište čine fakulteti umjetnosti i književnosti, znanosti, poslovanja i ekonomije, arhitekture, strojarstva i prava. Te pripada među 20 najboljih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama.

University of Notre Dame Concert Band sastavni je dio studentskog života kampusa Notre Dame, a svake godine više od 500 studenata sudjeluje u koncertima kao članovi bendova, komornih ansambala, jazz bendova i sportskih bendova. Dobitnici su i Sudler Trophy, 2011.-2012

Dr. Ken Dye je dirigent Banda i profesor glazbe na Sveučilištu Notre Dame. Diplomirao je na Sveučilištu u Houstonu, gdje je doktorirao glazbu te magistrirao poslovnu administraciju. Također je magistrirao i glazbenu umjetnost na California State University te diplomirao glazbu na University of Southern California. Prije Notre Dame, dr. Dye je vodio orkestre Rice University te bio pomoćnik dirigenta za Band na Olimpijskim igrama 1984. godine. Kao skladatelj / aranžer, Ken Dye piše glazbu za nekoliko izdavača, a njegovo stvaralaštvo bilježi opus od preko 1800 radova za bend i orkestar, a izvode se diljem Sjedinjenih Država i u inozemstvu. Pod njegovim vodstvom, University of Notre Dame Concert Band nastupio je u Carnegie Hall-u, Sydney Opera House, Mozarteum-u u Salzburgu, Austrija te Koncertnoj dvorani Pekinga.

PROGRAM

University of Notre Dame Concert Band

Irish Celebration, Ken Dye

Fly Me to the MooN, Bart Howard, arr. Dwyer

Stephen Lancaster, baritone

Julia DeLaney Reel - Irish Dance Carl Strommen

Concert Premiere

Volare, Modungo/Migliacci, arr. Dwyer

Stephen Lancaster, baritone

Benny Goodman In ConcerT, B. Goodman, arr. Ken Dye

Including: Let's Dance, Stompin' at the Savoy,

More Than You Know, and Sing, Sing, Sing

Ooh Poo Pah Doo, Jessie Hill, arr. Merten

Nate McCormick, vocalist

Uptown Funk, M Ronson, arr. Ken Dye

Adam Henderson, vocalist

When the Saints Go Marching In, Traditional, arr. Merten

Featuring members of the Notre Dame New Orleans Brass Band

Fields of Gold, Sting, arr. Jaspers

( Choir)

I Couldn't Hear Nobody Pray, Traditional, arr. Merten

(Band and Choir)

When I Fall in Love , Young and Heyman, arr. Dwyer

(Band and Choir)

Joyful, Joyful , Beethoven/Van Dyke, arr Dye

(Band and Choir)   

06.05.2015. 14:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh