« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
STRADAVANJE NEVINIH

UNICEF: U Siriji od početka nemira ubijeno najmanje 400 djece

"Do kraja siječnja ubijeno je 400 djece, a više od 400 je pritvoreno. Imamo i izvješća prema kojima su djeca proizvoljno uhićena, mučena i seksualno zlostavljana", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

djeca

,

UNICEF

,

zatvor

,

nemiri

,

Sirija

,

oružani sukob

Najmanje 400 djece ubijeno je tijekom jedanaestomjesečnog nasilja u Siriji i gotovo isti broj nalazi ih se u zatvorima, izvijestio je u utorak UNICEF, javlja Hina.

"Do kraja siječnja ubijeno je 400 djece, a više od 400 je pritvoreno. Imamo i izvješća prema kojima su djeca proizvoljno uhićena, mučena i seksualno zlostavljana dok su se nalazila u zatvoru", rekla je glasnogovornica UNICEF-a Marixie Mercado na konferenciji za novinare.

Merkado je također kazala da su podaci o djeci u Siriji dobiveni od sirijskih grupa za ljudska prava, koje UNICEF smatra vjerodostojnima, objavio je France presse.

No sirijska vlada u utorak je najavila četvrti prodor prema središnjoj sirijskoj pokrajini Homsu, nastojeći osloboditi regiju od "naoružanih terorističkih bandi".

"Operacije protiv terorističkih grupa nastavit će se dok se sigurnost i red ponovno ne uspostave svim naseljima Homsa i njegovoj okolini te dok se ne svladaju sve naoružane osobe koje teroriziraju građane i prijete njihovim životima", objavilo je sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Vlada predsjednika Bašara al Asada i ranije je optuživala "terorističke grupe" da su počinile zločine u pokrajini i istoimenom gradu Homsu u zadnjih nekoliko tjedana, tijekom kojih je, kako je navedeno, ubijeno više stotina ljudi, prenosi AFP.

07.02.2012. 16:17:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh