« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KAZNA ZA NEIMAŠTINU

Ljubljana: Za krađu papira iz kontejnera 2.000 eura kazne

Građani Ljubljane koji zarađuju ili krpaju kućni budžet preprodavajući papir iz kontejnera ubuduće će plaćati kaznu od 2.000 eura

Fotografija vijesti
Više o

Ljubljana

,

Kontejner

,

novčana kazna

,

papir

,

gradski redar

Ljubljansko gradsko poglavarstvo odlučilo je drastično povećati globe za odnošenje materijala iz kontejnera u kojima se odlaže koristan otpad za reciklažu pa osobama koje gradski redari zateknu u odnošenju otpada iz kontejnera ubuduće prijeti kazna do 2.000 eura umjesto dosadašnjih 100 eura, prenijeli su u utorak slovenski mediji, javlja Hina.

Prema novoj odluci gradskih vlasti, koja će uskoro stupiti na snagu, visokim kaznama žele se spriječiti sve češće krađe otpadnog papira. Kontejnere s papirom komunalne službe prazne jednom tjedno, a iz njih u međuvremenu, po procjenama, nestane petina sadržaja. Ukradeni papir novi "vlasnici" prodaju tvrtkama za reciklažu što im se isplati jer za deset kilograma dobiju 0,90 eura.

Kazne su povećane i za građane koji otpad ne odlažu u kontejnere nego pored njih.

Istodobno, novim su pravilnikom smanjene kazne za "banalnije" komunalne prekršaje pa će se za pisanje grafita ili lijepljenje plakata po kontejnerima umjesto 400 plaćati 200 eura. U komunalnoj službi za čistoću tvrde da kazne nisu same sebi svrha nego bi trebale služiti kao upozorenje građanima da se drže pravila.

07.02.2012. 15:41:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh