« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

UN-u potrebno još 20,000 vojnika zbog rata u Somaliji

Vijeće sigurnosti UN-a odobrilo je raspoređivanje 8.000 afričkih vojnika u Somaliji, no postojeći broj ispod je toga cilja

UN-u potrebno još 20,000 vojnika zbog rata u Somaliji
UN-u potrebno još 20,000 vojnika zbog rata u Somaliji (Getty Images)
Više o

Somalija

,

građanski rat

,

Ujedinjeni narodi

,

osobni trener

Ujedinjeni narodi objavili su u četvrtak da postojeće mirovne snage Afričke unije u Somaliji treba povećati na 20.000 vojnika kako bi se mogli nositi s građanskim ratom u toj zemlji.

Vijeće sigurnosti UN-a odobrilo je raspoređivanje 8.000 afričkih vojnika u Somaliji, no postojeći broj ispod je toga cilja, rekao je posebni izaslanik UN-a za Somaliju Augustine Mahiga. Dodao je da stanje u zemlji zahtjeva povećanje broja vojnika idućih mjeseci na 20.000, što Vijeće za mir i sigurnost Afričke unije uskoro i planira zatražiti od Vijeća sigurnosti UN-a.

Mahinga je izvjestio o napadima pobunjenika na snage prijelazne federalne vlade u Mogadishu, dok je humanitarno stanje u zemlji i dalje "strašno". Dodao je da su brojni Somalijci morali izbjeći iz glavnog grada u susjedne zemlje. "Međunarodna zajednica morala bi učiniti više kako bi odgovorila na stalnu humanitarnu krizu", rekao je Mahiga. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 22:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh