« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KRAJNJA BAHATOST

UN šokiran izraelskim napadom na humanitarnu misiju

Po najnovijim podatcima u napadu izraelskih komandosa poginulo je 19 i ranjeno 36 članova misije

Navi Pillay
Navi Pillay (Wikipedia)
Više o

Izrael

,

UN

,

napad

,

Kisstory knjiga

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay izjavila je u ponedjeljak kako je šokirana napadom izraelske vojske na međunarodno brodovlje koje je prevozilo dobrotvornu pomoć u Pojas Gaze, u kojemu je, po novim podatcima, poginulo 19 osoba.

"Šokirana sam vijestima da je humanitarna misija napadnuta dok se približavala obali Gaze te da je u napadu bilo mrtvih i ranjenih", rekla je Navi Pillay.

Kanal 10 izraelske televizije objavio je da je jedan od ranjenih u tešku stanju te da su među ranjenicima i petorica izraelskih vojnika.

Međunarodno brodovlje zaplovilo je prema palestinskom teritoriju u nedjelju popodne, a konvoj su organizirale propalestinske skupine i turska udruga za ljudska prava. Turska je od Izraela zatražila slobodan prolaz rekavši da brodovlje prevozi 10.000 tona humanitarne pomoći.

U subotu je izraelski dužnosnik upozorio da će izraelska mornarica, zatreba li, i silom spriječiti međunarodni konvoj brodova koji prevozi dobrotvornu pomoć za Pojas Gaze da doplovi do obale palestinskog teritorija. Humanitarno brodovlje presrele su tri izraelske raketne topovnjače. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 14:22:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh