« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
1926. - 2017.

Umro je Jerry Lewis

Jerry Lewis, legenda velikog ekrana najviše će se pamtiti po čak 16 filmova koje je snimio u partnerstvu s Deanom Martinom, sve redom blockbustera

Umro je Jerry Lewis
Umro je Jerry Lewis (Screenshot YouTube)
Više o

Jerry Lewis

,

umro Jerry Lewis

Jerry Lewis, filmski i televizijski glumac, inventivan zabavljač, redatelj, scenarist i producent te jedan od najuspješnijih holivudskih komičara umro je u dobi od 91 godine, objavila je u nedjelju njegova obitelj.

U priopćenju obitelj navodi da je glumac umro prirodnom smrću u svome domu u Las Vegasu u nedjelju ujutro. 

Rođen je kao Joseph Levitch u Newarku u New Jersey u obitelji ruskih židova, a oboje roditelja bili su u showbusinessu i s njima je nastupao na sceni već kao petogodišnjak.

Desetgodišnje Lewisovo partnerstvo s Deanom Martinom počelo je 1946., nastupima u noćnim klubovima te na televiziji, a 1949., dvojac je snimio i prvu komediju Moja prijateljica Irma. Do 1956. u kući Paramount snimili su 16 filmova koji su ostvarili golemu zaradu.

Lewis je postao jedan od najbolje plaćenih glumaca u Hollywoodu, a od 60-ih počeo je režirati filmove, među kojima se se ističe Čarobni napitak dr. Lewisa. U filmu Obiteljski nakit tumači čak 7 uloga.

Zapažen uspjeh ostvario je filmom Kralj komedije 1983., u kojem on tumači relativno ozbiljnu ulogu, a komična je pripala glumcu Robertu de Niru.  Godine 1995,. postao je najbolje plaćena zvijezda u povijesti Broadwaya kao Mr Applegate u mjuziklu Damn Yankees.

Podsjetimo se na njegove najbolje trenutke na velikom platnu:

21.08.2017. 07:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh