« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

12. Trash Film Festival o superjunacima

Za nagrade -'Zlatne motorke' natjecat će se filmaši iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Njemačke, Portugala i drugih europskih zemalja, ali i iz drugih dijelova svijeta

Dođite u Varaždin
Dođite u Varaždin (Arhiva)
Više o

Trash film festival

,

superjunaci

Superman, Batman, Iron Man, Captain America i drugi superjunaci tema su ovogodišnjeg 12. Trash Film Festivala koji će sredinom rujna  u Varaždinu okupiti amaterske filmaše iz cijeloga svijeta i prikazati njihove niskobudžetne filmove na velikom platnu. 

Festival će se održati od 6. do 9. rujna, a i ove godine svi programi bit će potpuno besplatni. Na natječaj je  stiglo 119 filmova iz 29 zemalja svijeta, a u službenu konkurenciju uvršteno je 30-ak filmova koji će biti prikazani u Kinu Gaj, kultnom okupljalištu varaždinskih zaljubljenika u sedmu umjetnost.

Za nagrade -'Zlatne motorke' natjecat će se filmaši iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Njemačke, Portugala i drugih europskih zemalja, ali i iz drugih dijelova svijeta, kao što su Argentina i Južna Koreja. S obzirom da su tema superjunaci, organizatori najavljuju 'svojevrsnu konvenciju za sve one s 'posebnim moćima' koji su život posvetili borbi protiv kriminala i zlikovaca'.

O dobitnicima 'Zlatnih motorki' u kategoriji borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horror filma odlučivat će stručni žiri koji ove godine čine trasher i filmofil  Boris Prole, stručnjak za crtiće Hrvoje Selec te rocker i frontman Atomskog skloništa Bruno Langer. Jednu 'Zlatnu motorku' i ove će godine dodijeliti i festivalska publika.

Off programu bit će prikazana prva varaždinska meksička sapunica 'Consuelo'  te urbani filmski ep studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda, crna komedija 'Život po Moskriju'.

U sklopu svečanosti zatvaranja festivala bit će prikazani i isječci iz novog blockbustera Udruge Trash koji je ovaj put, u skladu s temom festivala, posvećen superjunacima. Bit će održan i Filmski kviz, debata, a organizatori najavljuju i koncertni program, no imena izvođača još su uvijek tajna.

Udruga Trash ove je godine ostvarila suradnju i s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu pa će tako dio programa biti održan i u kazalištu.

21.08.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh