« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

10. Four River Film Festival

Filmski savez ističe da je broj prijava udvostručen u odnosu na prethodne godine i ocjenjuje da to svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ove filmske događaje

Sjajan izbor filmova, dođite!
Sjajan izbor filmova, dođite! (Arhiva)
Više o

program

,

10. Four River Film Festival

Na 22. filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, koji će se od 12. do 16. rujna održati u Karlovcu, pristiglo je rekordnih 1013 filmova, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski filmski savez, koji očekuje da će festival pokazati najkvalitetnije od hrvatske i svjetske srednjoškolske kinematografije.

Prijavljena su 163 domaća filma za Reviju te 850 inozemnih za Festival. Selekcijska je komisija, u sastavu Ana Đordić, Boško Picula i Stipe Radić, u natjecateljski program uvrstila 71 naslov, 34 strana filma i 37 hrvatskih.

Filmski savez ističe da je broj prijava udvostručen u odnosu na prethodne godine i ocjenjuje da to svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ove filmske događaje.

"U prilog rastu, razvoju i vidljivosti Four River Film Festivala svakako ide i podatak da je 850 ovogodišnjih prijava 'doputovalo' iz čak 50 zemalja diljem svijeta. U selekciju su uvršteni filmovi iz SAD-a, Švedske, Grčke, Poljske, Srbije, Rusije, Irske, Danske, Libanona, Španjolske, Austrije, Jordana, Gruzije, Australije, Kanade i UK-a, a poziciju Four River Film Festivala na međunarodnoj filmskoj sceni potvrđuje i činjenica da su dva filma iz natjecateljskom programu prethodno bila prikazana na najprestižnijim svjetskim međunarodnim festivalima, u Cannesu i Sundanceu," piše u priopćenju.

Navodi se da je u Cennesu bio prikazan film "Želim prebiti Clarka Petersa" (I want to beat up Clark Peters) autora Josepha Picozzija, a u Sundanceu Film Dim Koji Putuje (Smoke That Travels), filmašice Kayle Briët.

Prvi je kratka komedija u kojoj glavni junak mora pronaći načine kako da se nosi sa svježim ljubavnim brodolomom, a rješenje pronalazi u tome da pretuče novog dečka svoje neslužbene bivše djevojke. Filmu Dim Koji Putuje, osobni dokumentarac filmašice Kayle Briët, tematizira rad autoričina oca na očuvanju tradicije i folklornog sjećanja, propitujući povijesni i trenutni status američkih Indijanaca.

Festivalski će program pratiti edukativne radionice za mlade, predstavljanje filmskih radova djece sa srodnih manifestacija, filmske radove suvremenih domaćih autorica i autora i dr.

15.08.2017. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh