« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
1940. - 2018.

Umrla je Milena Dravić

Dobitnica je mnogobrojnih filmskih nagrada, a među njima se ističu Zlatna palma u Cannesu te dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli

Umrla Milena Dravić
Umrla Milena Dravić (Arhiva)
Više o

Milena Dravić

,

umrla Milena Dravić

Milena Dravić, legendarna glumica, preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u Beogradu nakon teške bolest u 79. godini, potvrđeno je "Blicu" iz Udruženja dramskih umjetnika Srbije.

Milena Dravić rođena je u Beogradu 1940. i jedna je od najpoznatijih srpskih i jugoslavenskih glumica. Glumila je u više od sto filmskih ostvarenja.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Jutro", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako s muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Na televiziji je glumila u brojnim dramama i TV serijama najrazličitijih žanrova te show programima, od kojih je najpoznatiji "Obraz uz obraz" Zdravka Šotre sa suprugom Draganom Nikolićem, koji je preminuo u ožujku 2016.

Dobitnica je mnogobrojnih filmskih nagrada. Među njima se ističu Zlatna palma u Cannesu te dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli. Dobitnica je i nekoliko nagrada za životno djelo.

14.10.2018. 10:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh