« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
OSVRT

Josip Pino Trostmann izlaže u zagrebačkoj galeriji Mala

Josip Trostmann slika iz duše, slika iz dubine vlastite intime, baš onako kako samo on doživljava, vidi, pamti detalje, cjelinu motiva, prostor, svjetlo

Josip Pino Trostmann u Galeriji Mala
Josip Pino Trostmann u Galeriji Mala (Miroslav Pelikan)
Više o

izložba

,

Galerija Mala

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Josip Trostmann

Josip Pino Trostmann, svremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika, autor kompleksnog i impresivnog opusa, u subotu, 13.10.2018. predstavio se samostalnom izložbom „Dubrovnik iz Svetog Jakova s dvije palme" s djelima iz novije produkcije, u popularnoj zagrebačkoj galeriji Mala.

Trostmann je sa svojim slikama u Zagreb donio vedrinu i svjetlost hrvatskoga juga, doista neponovljivo kolorističko obilje, sve izvedeno u ulju, na različitim formatima, od malih, ne manje atraktivnih do srednjih i većih formata s odabranim motivima Grada, dokle seže pogled iz slikareva atelijera.

U prvom su planu poznati motivi, arhitektura okružena morem, koja se ovdje doima drugačijom, privlačnijom, tajanstvenijom, ljepšom, otmjenijom , kao da je pred nama imaginarni Dubrovnik, oživotvoren u mislima umjetnika.

Iznimno snažni, eruptivni, radasni kolor ključni je element Trostmannovog slikarstva i reklo bi se, kako godine prolaze, njegove su boje sve izrazitije, jače, moćnije.

Umjetnik slika iz duše, slika iz dubine vlastite intime, baš onako kako samo on doživljava, vidi, pamti detalje, cjelinu motiva, prostor, svjetlo.

Trostmannova izložba doista je događaj posebnog značaja za kulturni život Zagreba.

Ovom izvrsnom izložbom, dva su grada - Dubrovnik i Zagreb povezana još jednom na najljepši način.

Piše: Miroslav Pelikan
15.10.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh