« Film
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Umrla beogradska glumica Sonja Savić

Pamtit ćemo je po filmovima Život je lijep, Mi nismo anđeli, Šećerna vodica, Davitelj protiv davitelja...

Sonja Savić u filmu Davitelj protiv davitelja
Sonja Savić u filmu Davitelj protiv davitelja
Više o

Vratit će se rode

,

Dino Dvornik

,

Sonja Savić

,

Umrla Sonja Savić

,

EKV

Jedna od najboljih srpskih glumica Sonja Savić (47) preminula je sinoć oko 22 sati u svom stanu u Beogradu. Pronašao ju je susjed koji je pozvao hitnu pomoć, no kada su stigli liječnici joj unatoč reanimaciji nisu mogli pomoći, objavio je Blic.

Glumicu ćemo pamtiti po filmovima „Šećerna vodica“, „Život je lijep“, "Kako je propao rokenrol", „Davitelj protiv davitelja“, "Majstor i Šampita", "Živjeti kao sav normalan svijet" „Mi nismo anđeli“ i mnogim drugima. Za sporednu ulogu pjevačice u filmu "Život je lijep" 1985. dobila je nagrada na Venecijanskom filmskom festivalu. Glumila je i u popularnoj seriji „Vratit će se rode“- lik Darinke, mada se posljednjih godina sve manje bavila glumom.

Sonja Savić zadnji put je javno nastupila prošlu nedjelju u emisiji "Kao da je bilo nekad" na Radio-televiziji Srbije, na dan rođenja Milana Mladenovića, osnivača kultne rock grupe „EKV“, kada je s gledateljima razgovarala o duhu minulih vremena. Tijekom osamdesetih intenzivno se družila sa beogradskim glazbenicima novoga vala, osobito sa Milanom, koji je umro prije 14 godina.

Sonja Savić se u posjlednjih godina često povlačila iz javnosti i posvećivala alternativnoj umjetnosti u području glazbe, eksperimentalnog filma i kazališta.

Njen privatni život, prema pisanju tiska, ali i prema njenim izjavama, bio je sve nego prosječan. Odbacivala je sve tabue, oštro kritizirala svako licemerje i, kako je sama govorila, opću žabokrečinu kulturnog establišmenta. Govorila je da se, kada bi mogla ponovno birati, ne bi odlučila za glumačku profesiju, ali da bi svakako bila slobodni umjetnik.

Tako je i Srbija, kao i Hrvatska Dina Dvornika, ovoga tužnog rujna izgubila jednog od svojih najboljih nekonvencionalnih umjetničkih genijalaca.  (metro-portal)

24.09.2008. 13:56:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh