« Knjiga
objavljeno prije 11 godina
NOVA KNJIGA

Umjetnost jednostavne hrane Alice Waters

Pođite na kulinarsko putovanje sa slavnom američkom autoricom Alice Waters i pustite da vas, korak po korak, vodi carstvom zdrave domaće kuhinje

Sjajna nova knjiga
Sjajna nova knjiga (Mozaik knjiga)
Više o

Umjetnost jednostavne hrane

,

Alice Waters

Već više od trideset godina ALICE WATERS zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju. Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima.

U knjizi Umjetnost jednostavne hrane pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i - puno ljubavi.

Alice Waters je vlasnica restorana Chez Panisse u Berkleyju, koji ima četrdesetgodišnju tradiciju koja se zasniva na principima jednostavne, sezonske, domaće prehrane. Restoran je dobio priznanja Gourmet magazina i ponosni je vlasnik Michelin zvjezdice, te je nadahnuo stotine uglednih kuhara diljem svijeta svojom kulinarskom filozofijom.

Između ostalih, tu su svjetski poznat Jamie Oliver i naša poznata kuharica Ana Ugarković. Alice Waters velika je inspiracija Ani Ugarković, koja joj je posvetila poseban kutak u svom restoranu te je napisala i predgovor za ovu knjigu.

"Nažalost, nikad nisam upoznala Alice Waters, iako sam nakon svakog listanja njenih knjiga ili čitanja njenih intervjua imala potrebu napisati pismo i zahvaliti joj na inspiraciji i strasti prema namirnicama koju sam otkrila kroz njeno pisanje i recepte."
Ana Ugarković

"Alice je kraljica jednostavne, zdrave i ukusne prehrane."
Jamie Oliver

''Dobro kuhanje nije nikakav misterij. Nisu vam potrebne godine učenja kulinarstva, rijetke i skupe namirnice ili enciklopedijsko poznavanje svjetskih kuhinja. Potrebno vam je samo vaših pet osjetila. Naravno, trebat će vam i dobri sastojci, ali kako biste ih odabrali i pripremili, morate ih doživjeti u njihovoj punini. Kuhanje nas ispunjava zadovoljstvom upravo zbog svih tih dimenzija osjetilnog doživljaja.''

Alice Waters

06.05.2013. 13:35:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh