« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
NOĆ KNJIGE

Hrvati skandalozno malo čitaju knjige

Istraživanje je pokazalo da polovica Hrvata nije pročitalo niti jednu knjigu u zadnjih godinu i pol dana

Hrvatima se knjige baš i ne čitaju
Hrvatima se knjige baš i ne čitaju (Arhiva)
Više o

čitanje knjiga

,

popusti

,

Noć knjige

,

navike čitanja

Prema istraživanju GfK, proteklu godinu i pol 52 posto građana Hrvatske nije pročitalo nijednu knjigu, a usporedbe radi, u Njemačkoj je slično istraživanje navika čitanja pokazalo da čak 72 posto građana pročita barem jednu knjigu mjesečno.

Potpuni rezultati ovog istraživanja navika čitanja u Hrvatskoj bit će objavljeni večeras, prilikom svečanog otvaranja manifestacije Noć knjige u NSK-u, a ključni podatak o poražavajućoj statistici nečitanja objavljen je jutros u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija.

Ovaj podatak nije pretjerano iznenađujući ako se prisjetimo istraživanja starog pet godina, kada se pokazalo da dvije trećine građana RH uopće ne čita knjige. Ako od izračuna prve brojke odbijemo one koji knjige moraju čitati po zadatku, kao što su učenici i studenti, vjerojatno su brojke još poraznije.

Nadajmo se da će Noć knjige, manifestacija koja kreće večeras od 18 sati diljem Hrvatske, barem malo promijeniti čitalačke navike građana koji će moći uživati u knjizi u brojnim i raznolikim prostorima, pa čak i u tramvaju.

23.04.2013. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh