« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LE WHIF

Umjesto da srčete kavu počnite je udisati

'Bezdimna čokoladna cigareta' dolazi u tri okusa i sadrži kofeina koliko i jedna šalica espressa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube - Screenshot)
Više o

kofein

,

kava

,

le whif

Zašto biste pili kavu kad je možete udisati? Naizgled čudno pitanje, ali kad se upoznate s Le Whifom kojeg je izumio harvardski profesor David Edwards možda promijenite stajališta. Edwards je naime dizajnirao napravicu koja ovisnicima o kavi može pomoći da unesu potrebnu dozu kofeina, ali ne srčući već udišući. „Le Whif nam omogućuje da uživamo u kavi i to bez šalica", kaže profesor Edwards. Kako u stvari funkcionira Le Whif? Korisnik stavi jedan dio naprave koja izgleda kao ruž za usne (a i te je veličine) u usta i zatim lagano udahne.

'Whifferi', odnosno korisnici naprave unose u sebe oko 100 miligrama kofeina, što je jednako jednoj šalici espressa, ali se sa svakim Le Whifom unosi i manje od jedne kalorije .

Le Whif je rezultat inženjerske genijalnosti, a sve se temelji na preradi čestica. Čestice kave su dovoljno male da bi se kretale zrakom, ali i dovoljno velike da ne mogu ući u pluća. Naprava je proizvedena u sklopu ArtScience Labsa, „međunarodne mreže umjetničkih i dizajnerskih eksperimentiranja koja graniče sa znanošću kojima je cilj promovirati društveno korisne inovacije".

Stickovi dolaze u tri okusa - čokolada, čokolada s malinom, čokolada s mentolom. „To vam je kao da pušite čokoladu", rekao je Edwards u intervjuu za Cambridge Chronicle. Prema pisanju New York Posta, Le Whif je postao prva senzacija, a to potvrđuju i podatci iz Dylan'sa, zasad jedinog prodavača ovoga proizvoda, gdje se prilikom predstavljanja prodalo čak 108 individualnih serviranja te 93 paketa od po tri Le Whifa u samo nekoliko sati.

Business Insider naziva ovu 'bezdimnu čokoladnu cigaretu' najboljom i „najviše cool inovacijom ikad".

17.03.2010. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh