« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci
SAVJETI

Ultra nezdrave namirnice za koje mislimo da su super zdrave

Nova studija povezala je konzumaciju ultra-prerađene hrane s povećanim rizikom od srčanih udara

Ovo, znamo da ne želite, ali nije zdravo
Ovo, znamo da ne želite, ali nije zdravo (Arhiva)
Više o

namirnice

,

zdrave namirnice

,

visokoprocesirana hrana

,

nezdrave namirnice

Možda mislite da jedete što je zdravije moguće, može biti da su neke namirnice u vašoj prehrani manje korisne nego što mislite. Naravno, očito je da su zamrznuti obroci, slatkiši i instant rezanci nezdravi, ali možda ćete se iznenaditi kad saznate koje druge namirnice spadaju u tu kategoriju.

Grah iz konzerve - iako je dobar izvor proteina i vlakana, konzervirani grah često sadrži višak soli i šećera. Ipak, u umjerenim količinama može biti koristan.

Jogurt - mnoge vrste jogurta u trgovinama su također ultra-prerađene, s dodanim šećerima, bojama i konzervansima. Preporučuje se odabir prirodnih varijanti jogurta bez dodanog šećera i sa smanjenim udjelom masti.

Voćne i proteinske pločice - često se percipiraju kao brz i zdrav međuobrok, ali zapravo su visoko prerađene, često sadrže dodane šećere i aditive.

"Zdrave" žitarice za doručak - iako se oglašavaju kao zdrav izbor, mnoge žitarice sadrže značajne količine dodanog šećera i drugih aditiva.

Kruh od integralnog brašna - iako kruh od integralnog brašna sadrži vlakna, ključna za održavanje zdravog probavnog sustava i povezana su s nižim rizikom od raka debelog crijeva, dijabetesa tipa 2, bolesti srca i moždanog udara, neki komercijalni brendovi mogu sadržavati dodatke za produljenje roka trajanja. Potražite one koji su manje prerađeni.

Uglavnom, neke od tih stvari stvarno ne bi trebali jesti...

31.08.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh