« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
UKRAJINSKA KRIZA

Ukrajinske snage ušle u Slavjansk

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko zapovjedio je u subotu vojsci da podigne nacionalnu zastavu u separatističkom uporištu Slavjansku na istoku zemlje

Ukrajinska vojska u Slavjansku
Ukrajinska vojska u Slavjansku (Screenshot YouTube)
Više o

Slavjansk

,

ukrajinska vojska

Slavjansk, koji je od travnja pod kontrolom pobunjenika, postao je najsnažnije separatističko uporište u istočnoj Ukrajini i baza Igora Strelkova, samoproglašenog ministra obrane samoproglašene "narodne republike" Donjeck. Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov rekao je da je veliki broj proruskih separatista pobjegao iz grada nakon topničkih napada ukrajinskih snaga.

Na internetskim stranicama predsjednika Porošenka navodi se da mu je čelnik glavnog stožera rekao da su separatistički pobunjenici pokušali napasti vladine snage ali su odbijeni minobacačkom vatrom, prenosi Reuters. Separatisti su izgubili jedan tenk i druga oklopna vozila, navodi se u izjavi.

'Predsjednik je zapovjedio ... da se državna zastava podigne na zgradi gradskog vijeća u Slovjansku', navodi se na stranicama. U gradskom vijeću nalazio se stožer separatista u Slovjansku.

Avakov je naglasio da je znatan broj militanata napustio Slovjansk. 'Duž puta, naše ih borbene postrojbe 'pozdravljaju' ... oni su pretrpjeli velike gubitke i predaju se', napisao je Avakov na Facebooku. 'Oni bježe prema Gorlivki', gradu od 260 tisuća stanovnika koji se nalazi 50 km jugoistočno od Slovjanska, dodao je Avakov.

06.07.2014. 08:04:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh