« Svijet
objavljeno prije 10 godina
IGRE I IGRICE

Ukrajina traži objašnjenje za ruske vojne igre na granici

Ukrajina je zatražila od Rusije, prema sigurnosnim dogovorima u okviru OESS-a, da objasni i pruži pojedinosti svojih vojnih vježba u blizini njezine granice u roku od 48 sati

Ruske vojne igre na granici s Ukrajinom
Ruske vojne igre na granici s Ukrajinom (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

Rusija

,

vojne vježbe

,

ukrajinska kriza

U priopćenju u odgovoru na izjavu ruskog ministra obrane ranije u četvrtak u kojoj je najavio vojne vježbe povezane s napetostima u Ukrajini, ministarstvo je reklo da Rusija nastoji utjecati na napore Kijeva da suzbije militante na istoku zemlje.

Ono je reklo kako prema bečkom Dokumentu Organizacije za europskusigurnost i suradnju (OESS) ima pravo doznati koji su ciljevi i druge pojedinosti vježba u roku od 48 sati od svojega zahtjeva, što znači do 14 sati po srednjoeuropskom vremenu u subotu.

'Izvođenje ruskih vježba u blizini ukrajinske granice može samo izazvati zabrinutost, posebice nakon nedavne izjave ruskog ministra vanjskih poslova koja sadrži nedvosmisleni nagovještaj omogućnosti da ruske snage uđu na ukrajinski teritorij', reklo je ministarstvo.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u srijedu Sjedinjene Države da stoje iza nereda u Ukrajini i rekao da će Moskva reagirati ukoliko njezini interesi ili interesi Rusa budu ugroženi.

25.04.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh