« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
JAKOVČIĆ ZAPRIJETIO

Ukoliko ne dobijemo dobar TV signal, ništa od pretplate

Zbog smetnji oko primanja TV signala u Istri istarski je župan zatražio od nadležnih ministarstva da žurno reagiraju kako bi se taj problem riješio

Više o

Ivan Jakovčić

,

rtv pretplata

,

Istra

,

TV signal

Jakovčić je najavio kako je spreman pozvati građane na neplaćanje TV pretplate ako u najkraćem roku ne bude omogućen nesmetan prijem svih dostupnih hrvatskih televizijskih kanal, prenosi Hina.

Zbog sve većih problema prijema digitalnog televizijskog signala u Istarskoj županiji, a sad već i drugdje u hrvatskom priobalju, koji su uzrokovani protupravnim i nelegalnim ulaženjem frekvencija televizijskih postaja iz Republike Italije na istarsko područje, apeliram na nadležna ministarstva, prvenstveno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvo vanjskih poslova da žurno reagiraju kako bi tehnički problem bio što prije riješen na zadovoljstvo građana Istre, navodi Jakovčić u pismu nadležnim ministarstvima.

"Apeliram na nadležna ministarstva kako bi našim građanima omogućili nesmetani televizijski prijem svih dostupnih hrvatskih kanala", ističe Jakovčić upozoravajući da građani smetnje sve više osjećaju u večernjim satima, kada očito talijanske lokalne televizijske postaje pojačavaju signal svojih televizijskih odašiljača. Problemi s prijemom proširili su se s područja Umaga i Novigrada, sve do Rovinja i Pule.

"Građani redovito plaćaju TV pretplatu, a problemi traju još od 10. studenoga prošle godine", podsjeća župan Jakovčić te upozorava kako građani Istarske županije, kao i ostali građani Republike Hrvatske imaju pravo na jednaku dostupnost i vidljivost nacionalnih televizijskih kanala.

S gledišta najava da bi se situacija mogla pogoršati daljnjom digitalizacijom s talijanske strane, Jakovčić je u svom pismu istaknuo da je, ako se problem ne riješi u najkraćem roku, "spreman pozvati građane na građansku neposlušnost u vidu neplaćanja TV pretplate".

12.02.2011. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh