« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PROTIV DOSADE

Ukidaju se produžeci i vraća se zlatni gol?

Ako utakmica svjetskog prvenstva na ispadanje nakon 90 minuta završi izjednačeno odmah bi se išlo na jedanaesterce, a FIFA možda vrati i zlatni gol

FIFA ukida produžetke nogometnih utakmica
FIFA ukida produžetke nogometnih utakmica (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

FIFA

,

Sepp Blatter

,

Jorge Louis Borges

,

Film Forum Zadar

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) razmišlja o ukidanju produžetaka na svjetskim nogometnim prvenstvima, potvrdio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Tako bi se u fazi na ispadanje ukoliko utakmica nakon 90 minuta završi bez pobjednika odmah pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. FIFA time potezom želi potaknuti reprezentacije da igraju napadački nogomet.

>> Španjolci nakon nogometnog trilera postali novi svjetski prvaci

"Ovo je samo jedna od ideja o kojoj će raspravljati tehnička komisija. Moramo pronaći način da utakmice na turnirima kao što je svjetsko prvenstvo postanu atraktivnije i zanimljivije," kazao je Blatter, dodavši kako se razmišlja i o ponovnom uvođenju 'zlatnog gola'.

"Svjedoci smo kako brojne reprezentacije pokušavaju zatvorenom igrom doći do rezultata. Uopće ih ne zanima suparnički gol, već jedino kako sačuvati svoju mrežu. Zbog toga su neke utakmice na SP-u bile nezanimljive i dosadne. Kako bi spriječili takvu igru možda ukinemo produžetke," dodao je čelni čovjek svjetskog nogometa. (hina/metro-portal)

09.09.2010. 13:25:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh