« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRESTAR ZA POSAO

Capello: Nakon Eura 2012. odlazim u mirovinu

Talijan na klupi engleske reprezentacije, Fabio Capello, objavio je da će se nakon predstojećeg Eura povući u mirovinu

Fabio Capello
Fabio Capello (Getty Images)
Više o

Fabio Capella

,

engleska nogometna reprezentacija

,

Euro 2012.

Talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (64) napustit će kormilo engleske reprezentacije nakon Europskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Vijest je medijima objavio osobno Capello poručivši kako nakon europske smotre odlazi u mirovinu.

"Prvo se moramo kvalificirati. Međutim, nakon EP-a bit ću prestar za posao. Želim uživati s mojom obitelji u mirovini," poručio je ugledni talijanski stručnjak.

Nakon engleskog neuspjeha na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Capello se našao na udaru kritika, međutim dvije uvjerljive pobjede protiv Bugarske i Švicarske na startu kvalifikacija za EURO 2012. ublažile su udare.

Capello je reprezentaciju preuzeo u prosincu 2007. godine i pod njegovim vodstvom "Gordi Albion" je odigrao 31 utakmicu ostvarivši pritom 22 pobjede, četri neodlučena ishoda i pet poraza.

Dio engleskih medija odmah je počeo s nagađanjima tko bi mogao naslijediti Capella, a najčešće se spominju menadžer Liverpoola Roy Hodgson, menadžer Tottenham Harry Redknapp, te Capellov pomoćnik i izbornik engleske U-21 reprezentacije Stuart Pearce.(hina/metro-portal)

09.09.2010. 11:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh