« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SRAMOTA I TRAGEDIJA

Uhitili oboljelog od multiple skleroze zbog liječenja uljem kanabisa!

Prijatelji Huanita Luksetića organiziraju prikupljanje novca za plaćanje jamčevine kako bi se Huanito izbavio iz zatvora. Žiro račun je HR5323600003234791500 Zlata Luksetic

(Arhiva)
Više o

uhićenje

,

multipla skleroza

,

Rick Simpson

,

ulje kanabisa

,

Huanito Luksetić

Huanito Luksetić dobio je svojih petnaest minuta (negativne) slave nakon što je riječka policija objavila da ga je uhitila u sklopu akcije Iscjelitelj. U šturom priopćenju navodi se da su u njegovom vrtu u Matuljima pronašli 11 stabljika indijske konoplje, a u podrumu sušaru i pribor za izradu ulja kanabisa.

Huanito ima i sliku u novinama, lisice na rukama (za razliku od naših vrlih političara kojima se na dušu stavljaju bitno veći krimeni) i, što se tiče policije i dobrog dijela medija, tu je priča gotova sve dok ne dobije kaznu. Ipak, priča ima i svoju pozadinu, koju su kolege u Večernjaku i Novom listu prilično površno obradile ...

Naime, u tekstovima se spominje da se radi o bolesniku, 80%-tnom invalidu koji bi svoju obranu mogao temeljiti na "alternativnoj medicini" (pod navodnicima, vjerovali ili ne) i "liječenju uljem kanabisa". Nažalost, ne spominje se da je ovdje riječ o tome da će bilo kakva kazna osuditi Huanita na bolest, a možda i smrt. Zašto? Zato što je sam poduzeo nešto da bi se izliječio kad to medicina ne zna ili ne može. A što mu je preostalo u državi u kojoj se ulje kanabisa ne može kupiti u ljekarni kao u mnogim zemljama osim saditi biljke i proizvoditi lijek. Je li to veći "zločin" od kupovine na crnom tržištu na kojem čak postoje i osobe lišene bilo kakve empatije koje bolesnim ljudima prodaju lažno ulje? Takvi slučajevi nisu rijetkost.

Zašto se oni koji znaju tehnologiju izrade ljekovitog ulja moraju skrivati kao zadnji kriminalci? Zašto se konačno ne legalizira marihuana za medicinske svrhe? Zašto?

Jedina je utjeha ta što se možemo pouzdati u moć interneta koja će barem razglasiti nepravdu - odmah je osnovana grupa podrške koja je nazvana Zdravlje prije zakona - Konoplja pomaže - podrška Huanitu Luksetiću, a komentari u grupi i ispod članka na stranicama Novog Lista bacaju potpuno drugačiju sliku o Luksetiću:

"nestručnost dotične novinarke te potpuno promašen rad policije nećemo niti komentirati. ono što je bitno jest da čovjek boluje od multiple skleroze, 80%-tni je invalid, prošao je razne metode liječenja, uključujući post/sirovu prehranu te preko 5 000 (!) uboda pčela..kada je došao do ulja od cannabisa, preporodio se. dakle, to je njegov lijek koji mu omogućuje normalan život. vrijeme je da se konačno ujedinimo, pokrenemo i izborimo u svoje i ime svih bolesnih. "

"Pustite coveka na slobodu budale! On je samo pomagao bolesnim, treba ga nagraditi!"

"Sramota! Ovime ste uništili živote."

Lukšetićevu bolest potvrdili su i u Društvu oboljelih od multiple skleroze u Rijeci gdje je bio aktivan član, ogradivši se pritom da nije propagirao korištenje ulja konoplje. No, to je radio Rick Simpson na cijeloj seriji predavanja u Hrvatskoj u protekle dvije godine, pa mu se nije dogodilo ništa ...

Što reći na sve ovo? Bolestan čovjek proizvodio je lijek koji se u nekim državama Europe može normalno kupiti u ljekarnama, naravno ne i u Hrvatskoj. Ime akcije - Iscjelitelj upućuje na činjenicu da je policija pratila Lukšetića mjesecima, pa vjerojatno i ljude s kojima se družio. 

nastavi čitati ispod oglasa

Prema komentarima, vjerujemo da će se među njima naći oni koji će imati građanske hrabrosti svjedočiti u njegovu korist. A državi, big pharmi i birokratima možemo samo još jednom poručiti da priroda liječi sve, a čovjek je taj koji svojim djelovanjem uzrokuje najteže bolesti. 

25.10.2014. 13:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Beatriz
    25.10.2014. 18:17
    Policajci u RH su nepismena glupa gamad jer ako je na pocetku bilo normalnih ljudi medju njima takvi su odavna izbaceni ili neutralizirani. "Demokracija" u RH je diktatura politicke mafije, lopova, prevaranata, razbojnika i zlocinaca a policija nije nista drugo nego njihova "legalno" naoruzana zastita. A narod? Kakav narod takva vlast rekao je neadrentalac Mesic pa ga izabrali !!!
  2. avatar
    kkonj
    26.10.2014. 02:58
    ne dajte mu da uzgaja drogu i da se lijeci, nek umre. ko ga jebe
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh