« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
JUŽNA ITALIJA

Uhićeno 65 mafijaša i zaplijenjeno 200 milijuna eura imovine

Sumnja se na postojanje velike mreže krijumčara koju čine Camorra, Cosa Nostra i španjolski krijumčari

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Italija

,

krijumčarenje

,

uhićenja

,

talijanska mafija

,

Cosa nostra

,

'Ndrangheta

,

Camorra

Više od 60 osoba je uhićeno i zaplijenjena je imovina vrijedna 200 milijuna eura u dvjema policijskim akcijama protiv mafije na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, objavili su talijanski mediji u srijedu.

"Više od 400 policajaca u srijedu je uhitilo 65 osoba, među kojima su četiri malodobne, u okolici Palerma", rekao je glasnogovornik policije u tome gradu.

"Sumnjiči ih se da su umiješane u veliku mrežu krijumčara droge koju čine pripadnici Camorre (napuljska mafija), Cosa Nostre (sicilijanska) i španjolski krijumčari", dodao je.

Istraga koja se temelji na svjedočenju pokajnika počela je 2008. godine, nakon uhićenja raspačivača droge koji je posjedovao 400 grama čistog heroina u Bagheriji, u blizini Palerma.

U drugoj akciji u San Luci, u blizini Reggio di Calabrije, policija je zaplijenila imovinu pripadnika 'Ndranghete, kalabrijske mafije, vrijednu više od 200 milijuna eura. Imovina obuhvaća tvrtke, stanove, police osiguranja, građevinsko zemljište i luksuzne automobile. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 17:37:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh