« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Uhićeni ubojice Ive Pukanića, lažne snimke?

Čudnovate razlike u datumima na snimkama Ravnateljstvo ne može još objasniti

Fotografija vijesti
Više o

Pukanić

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

uhićeni ubojice Ive Pukanića

,

Pukanić ubojice

,

atentatori

,

ubojice

Ravnateljstvo policije je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u 19.30 objavilo fotografije i snimke nadzornih kamera na kojima je snimljen muškarac koji je dovezao skuter s eksplozivnom napravom u dvorište Nacionala, a od čije su eksplozije, prošlog četvrtka, smrtno stradali Ivo Pukanić i njegov suradnik Nikola Franjić.

Na snimci se vidi muškarac s motorističkom kacigom na glavi, u crnim hlačama i majici s kapuljačom kako se neko vrijeme kreće dvorištem Nacionala i izlazi na Vlašku ulicu u smjeru Palmotićeve.

Sa snimke, na kojoj je vrijeme 12 sati i 44 minute, primjeti se i kako sumnjivac nosi nešto pod rukom. Policija je vrlo sigurna da se radi o drugom muškarcu koji je sudjelovao u atentatu na Pukanića, zajedno s s muškarcem čiji je fotorobot objavljen u subotu.

Problem je u tome što snimke koje je objavila policija nemaju iste datume: snimka u kojoj se potencijalni atentator vidi sprijeda ima na sebi datum 25. listopada, dva dana nakon ubojstva, a snimka s leđa odgovara vremenom onome što je rekla policija.

- Kako se radi o muškarcu koji nije skidao kacigu s glave nadamo se da će ga građani prepoznati po konstituciji ili odjeći - rekao je na konferenciji Krunoslav Borovec, te pozvao građane koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj 01/4563-287 ili 92. Policija je nadzorne snimke iz dvorišta Nacionala kao i one s kobnog parkirališta dobila još prošli tjedan ali su kako je Borovac objasnio stručnom procjenom odlučili tek sada s njom izaći u javnost.

Neslužbeno se doznaje da su danas uhićeni Robert Matanić (30), negov brat Luka (23) i njihov prijatelj Amir Mafalani zbog sumnje da su povezani s atentatom. HTV javlja da je specijalna policija upala u nekoliko stanova u Draškovićevoj i uhitila četvorku za koju sumnjaju da imaju veze s ubojstvom Ive Pukanića.

Nakon jučerašnje akcije uhićenja jutros je službeno potvrđeno da policija za teško ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đuranovića. Zoran Pilipović, odvjetnik Roberta Matanovića, pozvan je nešto poslije 5 sati u Heinzelovu gdje mu je rečeno da je Robert Matanić osumnjičen za likvidaciju Pukanića i Franjića.

Matanići se povezuju s kriminalnim skupinama na Balkanu, a već su ranije bili privođeni i optuživani zbog sumnje da su bili upleteni u mafijaške likvidacije. Robert Matanić bio je izručen Bugarskoj zbog ubojstava u Sofiji, međutim, zbog nedostatka dokaza pušten je na slobodu.

Policija uhićene osobe povezuje s motorom koji je korišten prilikom atentata na Ivu Pukanića, a prije nekoliko godina obrađivala ih je hrvatska i tajne službe nekoliko zemalja zbog sumnje na niz mafijaških likvidacija u kojima su sudjelovali kao plaćenici srbijanskog mafijaškog bossa Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Riječ je o osobama koje su imale vojnopolicijsko iskustvo, a zaticani su s oružjem, a jedan od uhićenih služio je zatvorsku kaznu u Srbiji zbog nezakonitog posjedovanja i prijetnje oružjem, te je uhićen u akciji srbijanskih specijalaca.

29.10.2008. 20:55:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh