« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Matanići osumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića

Privođenje uhićenika u Heinzelovoj
Privođenje uhićenika u Heinzelovoj (Vedran Đulić/CROPIX)
Više o

ubojstvo Ive Pukanića

,

uhićeni ubojice Ive Pukanića

,

atentatori Pukanić

Odvjetnik bratića Matanić pozvan je oko 5 ujutro u Heinzelovu gdje mu je priopćeno da su njegovi branjenici, zajedno s Amirom Malafanijem i Slobodanom Đuranovićem osumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića.

Prema riječima odvjetnika Pilipovića, Roberta Matanića policajci su uhvatili prilično grubo i sproveli u Heinzelovu, a on tvrdi da nije počinio ubojstvo i traži razgovor s USKOK-om kako bi objasnio nesretne okolnosti koje ga povezuju s ubojstvom. 

Nakon devet sati u zgradu policije ušla su dva kombija zatamnjenih stakala, pa se ne zna tko je još doveden, ali je poznato da je tada stigla i Sina Karli. 

Tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak potvrdio je sinoć HTV-u da su neke osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića uhićene danas na području zagrebačke i vukovarsko-srijemske policije i privedene na kriminalističku obradu u Zagreb.

To su osobe koje se dovode u vezu s tim kaznenim djelom a kriminalistička obrada pokazat će o čemu se radi, jesu li privedeni uključeni u to djelo, kazao je Novak, dodavši da ne može govoriti o imenima ni broju uhićenih.

HTV je objavio da je policija u popodnevnoj akciji uhitila bratiće Roberta i Luku Matanića te Amira Mafalanija. Načelnik ravnatelja policije Krunoslav Borovec rekao je da je danas privedeno 10 ljudi ali on, kao ni Novak nije želio govoriti o imenima.

Borovec nije želio komentirati ni neslužbene podatke objavljene večeras da je policiju do Roberta Matanića doveo broj šasije mopeda koji je kao bomba poslužio u atentatu na Pukanića. Policija je, kako navode mediji, prateći broj šasije došla do Roberta Matanića, kao trećeg kupca mopeda.

Po pisanju medija, glavni sumnjivci uhićeni su kod Spačve, 60-ak kilometara od granice sa Srbijom, a s njima je navodno bio srpski državljanin koji ih je trebao otpratiti preko granice u Srbiju.

Roberta Matanića, koji je u Srbiji bio u zatvoru zbog krijumčarenja oružja, a u Bugarskoj pritvoren zbog optužbe da je sudjelovao u mafijaškim ubojstvima, mediji povezuju sa srpskim klanom Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Vijest objavljenu sinoć u Beogradu da su među uhićenim osobama u vezi s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića i dvojica srbijanskih državljana, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec nije htio potvrditi ni demantirati napomenuvši kako je hrvatska policija u kontaktu s policijom Republike Srbije.

Vijest da su među uhićenima dvojica Srbijanaca objavila je agencija Tanjug, pozivajući se na direktora srbijanske policije Milorada Veljovića. Direktor Veljović je, kako se navodi, u izravnom kontaktu s ravnateljem hrvatske policije Vladimirom Faberom, od koga je i saznao da su uhićena dvojica državljana Srbije.

"Srpska policija je dala operativna saznanja, koja su u punoj mjeri doprinijela možebitnom rasvjetljavanju ovog kaznenog djela", rekao je Veljović dodavši kako zbog ometanja istrage ne može dati više informacija. (hina/metro-portal)

30.10.2008. 06:39:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh