« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPERACIJA SPIDERMAN

Uhićen zbog krijumčarenja stotina paukova

Američke vlasti uhitile su njemačkog državljanina zbog toga što je krijumčario na stotine paukova u poštanskim pošiljkama

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

krijumčarenje

,

pauci

Sven Koppler (36) uhićen je u četvrtak po dolasku u Los Angeles, gdje se trebao sastati s poslovnim suradnikom, nakon devetomjesečnog praćenja nazvanog "Operacija Spiderman", izvijestio je ured glavnog tužitelja u tome gradu.

Istraga je počela u ožujku kada su američki carinici otkrili 300 živih paukova tijekom rutinske provjere pošiljaka. Službenici Američke agencije za ribolov i životinje otkrili su nakon toga i drugi paket s gotovo 350 živih paukova, među kojima i 22 crvenokoljenaste meksičke tarantule.

Istražitelji su tada počeli strpljivo 'plesti svoju mrežu' kako bi uhvatili Kopplera, naručivši od njega 70 paukova koje im je on i poslao. Po dokumentima iz optužnice, u nekoliko pošiljaka bile su vrste zaštićene po Međunarodnoj konvenciji o trgovini ugroženim divljim vrstama (CITES). Ako ga sud proglasi krivim, Koppler može dobiti 20 godina zatvora i globu od 250.000 dolara. (hina/metro-portal)

04.12.2010. 10:57:13
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    toni
    01.02.2011. 09:08
    jesu li bar bili dobri
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh