« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LOV NA EX-PREMIJERA

Ivi Sanaderu određen jednomjesečni pritvor, raspisat će se međunarodna tjeralica

Sanadera se sumnjiči za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Fimi-media

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

zatvor

,

uhićenje

,

tjeralica

,

Fimi media

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio je večeras USKOK-ov zahtjev i odredio jednomjesečni istražni zatvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koji je danas prije nego li mu je ukinut zastupnički imunitet napustio Hrvatsku. Zatvor za bivšeg premijera i saborskog zastupnika kojemu je danas oduzet imunitet određen je zbog opasnosti od bijega i zbog utjecaja na svjedoke, rekao je Devčić koji je o zahtjevu USKOK-a odlučivao na posebnom ročištu.

Time su se stekli uvijeti za raspisivanje međunarodne tjeralice, a to je stvar USKOK-a koji daje nalog i policije koja tjeralicu raspisuje. Sanadera se sumnjiči za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Fimi-media, agenciji preko koje je nezakonito "izvlačen" novca iz ministarstava i javnih poduzeća. USKOK je protiv Sanadera donio nalog o provođenju istrage i zatražio od suda istražni zatvor nakon što je Sanaderu poslijepodne ukinut zastupnički imunitet. Od policije je USKOK zatražio da uhiti Sanadera.

U ovim trenucima pri kraju je postupak raspisivanja međunarodne tjeralice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, rekao je večeras u emisiji Otvoreno HTV-a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Možemo očekivati da će međunarodna tjeralica u svakom trenutku biti raspisana i da će biti obzanjena svim članicama Interpola, kazao je Borovec. (hina/metro-portal)

09.12.2010. 23:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh