« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BJELORUSIJA

Uhićen muškarac osumnjičen za atentat u Minsku

Policija je uhitila osumnjičenika koji je postavio eksploziv u metro u Minsku i tako ubio 12 osoba

Minsk
Minsk (Wikipedia)
Više o

teroristički napad

,

Minsk

Uhićene su dvije osobe, među kojima je osumnjičeni počinitelj napada u podzemnoj željeznici u Minsku u ponedjeljak u kojemu je poginulo 12 osoba, objavilo je bjelorusko državno tužiteljstvo. "Prvo saslušanje je održano u nazočnosti njihova odvjetnika", rekao je zamjenik glavnog tužitelja Andrej Šved, a prenijela je agencija Interfax.

Po videosnimci iz podzemne željeznice u Minsku, "jedan od njih je najvjerojatnije počinitelj" napada, prenosi Hina.

Bjeloruska policija u utorak je objavila da traži muškarca "neslavenskog izgleda" za kojeg se drži da je izveo atentat. Visoki policijski dužnosnik Vadim Zajcev rekao je novinarima da je na temelju iskaza svjedoka izrađen foto robot mladog čovjeka osumnjičenog za teroristički atentat u metrou Minska u ponedjeljak navečer.

"To je 27-godišnji muškarac neslavenskog izgleda, visok između 1,75 i 1,80 m", rekao je Zajcev. Eksploziju u podzemnoj željeznici uzrokovala je naprava skrivena pod klupom na peronu stanice Oktjabrskaja, stotinjak metara od ureda bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, u središtu Minska, izjavio je u utorak ministar unutarnjih poslova Anatolij Kulešov.

Eksplozivna naprava je sadržavala metalne kugle i imala snagu pet do sedam kilograma TNT-a.

Lukašenko, autokratski vođa koji tom bivšom sovjetskom republikom vlada od 1994., rekao je da je napad pokušaj destabilizacije zemlje. Bjelorusija nikada nije imala islamističke napade i nijedan oporbeni pokret nije se do danas istaknuo nasilnim djelovanjem.

13.04.2011. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh