« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
HMM ...

Uhićen duhovni vođa Muslimanskog bratstva

U svom stanu u Kairu uhićen je duhovni vođa Muslimanskog bratstva, general Mohhamed Baide i optužen je za poticanje nasilja i ubojstva

Mohamed Badie je uhićen
Mohamed Badie je uhićen (Wikipedia)
Više o

Egipat

,

Muslimansko bratstvo

,

Mohamed Badie

Mohamed Badie uhićen je u stanu u sjeveroistočnom Kairu, nakon što je otkriveno mjesto na kojem se skrivao. Badie je u srpnju optužen za poticanje na nasilje, a sudski postupak protiv njega trebalo bi početi 25. kolovoza.

Na Facebook stranici Ministarstva unutarnjih poslova objavljena je fotografija koja prikazuje Badiea s podočnjacima kako sjedi u automobilu između dvojice muškarca u zaštitnim prslucima.

Ministar unutarnjih poslova Mohamed Ibrahim potvrdio je medijima da je Badie uhićen u utorak rano ujutro. Od srijede, kada je došlo do krvavog gušenja prosvjeda pristaša svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija, u Egiptu je ubijeno gotovo 900 ljudi, uključujući više od 100 vojnika i policajaca.

Egipat je postao duboko podijeljena zemlja između pristaša islamista iz čijih je redova Mursi, izabran na prvim demokratskim predsjedničkim izborima, te Egipćana koji žele svjetovnu vlast i optužuju Muslimansko bratstvo da im želi ukrasti revoluciju.

Policija je uhitila više od 1000 simpatizera Muslimanskog bratstva posljednjih dana želeći zaustaviti političke nemire.

Mursi, kojega je vojska svrgnula 3. srpnja nakon prosvjeda protiv njegove vladavine, nalazi se u pritvoru na neobjavljenoj lokaciji zbog optužbi za ubojstvo i špijuniranje.

20.08.2013. 11:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh