« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Ugljikohidrati koji skidaju kilograme

U zavisnosti od tipa i načina pripreme, čak i obrok naizgled pun ugljikohidrata može postati dijetni obrok

Ne debljaju svi ugljikohidrati...
Ne debljaju svi ugljikohidrati... (Wikipedia)
Više o

ugljikohidrati

,

skidanje kilograma

Ugljikohidrati su na vrhu liste namirnica koje izbacujemo iz svoje prehrane kad poželimo skinuti višak kilograma, no ne treba tome pristupati na taj način - postoje mnogi ugljikohidrati koji su dobri za vaše tijelo.

U zavisnosti od tipa i načina pripreme, čak i obrok naizgled pun ugljikohidrata može postati dijetni obrok, pa evo par savjeta.

Batat - dokazano je da povećava razinu hormona adiponektina koji pomaže u regulaciji šećera u krvi, pa vaš metabolizam funkcionira efikasnije. Slatki krumpir je također bez masti i ima manje kalorija od krumpira.

Cjeloviti kruh - cjelovite žitarice, čak i u kruhu, imaju magični učinak za liniju. Što je najbolje, kako pokazuju istraživanja s Harvarda, mogu pomoći kod produljenja životnog vijeka i smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Ječam - ova namirnica spada u superhranu. Istraživanja pokazuju da konzumiranje ječma koji je bogat vlaknima može potaknuti hormone u crijevima da reguliraju apetit i metabolizam. 

Kvinoja - ova zrna sadrže gotovo dvostruko više vlakana od sličnih žitarica, ali također je i potpuni protein - što znači da možete preskočiti odrezak i još uvijek dobiti aminokiseline koje vaše tijelo treba za izgradnju mišića.

Smeđa riža - vaše tijelo bit će vam zahvalno ako pređete s bijele na smeđu rižu. konzumiranjem ove riže dobit će vam zdravu dozu vlakana, magnezija i vitamina B6 i osjećati se sito.

18.12.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh