« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
SAT ZA PLANET ZEMLJU

Ugasite svjetla 31. ožujka u 20.30

Prošle je godine u toj akciji sudjelovao 5251 grad u 135 zemalja svijeta

Ovako je izgledao Sydney ...
Ovako je izgledao Sydney ... (Arhiva)
Više o

WWF

,

Sat za planet Zemlju

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je danas hrvatske građane da se pridruže svjetskoj volonterskoj akciji "Sat za planet Zemlju" te ugase svjetla u kućanstvima i tvrtkama 31. ožujka u 20,30 sati.

"Od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, Bruneja do Litve, od najvišeg nebodera na planetu do inuitskog iglua, gaseći svjetla 31. ožujka svijet će još jednom proslaviti najveću ekološku svjetsku volontersku akciju - 'Sat za planet Zemlju'", ističe u priopćenju WWF.

Prošle je godine u toj akciji, čiji je cilj ukazati na opasnosti s kojima se naš planet suočava zbog klimatskih promjena, sudjelovao 5251 grad u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata.

Uz moto "Izazovi svijet da spasi planet", ove je godine osmišljena i dodatna kampanja naziva "Ja hoću! A ti?", a riječ je o postavljanju izazova kojim pojedinci potiču prijatelje, kolege i susjede da u akciji očuvanja planeta djeluju i više od jednog sata. WWF navodi primjer 70-godišnjeg predsjednika Fiđija Epelija Nailatikaua koji je objavio da će hodati 30 kilometara kako bi podignuo svijest o klimatskim problemima.

Postavljanjem izazova na youtube.com/earthhour svatko, i "mali" i "veliki", može postati dijelom akcije i prije 31. ožujka, kada će u nekoliko hrvatskih gradova biti priređene svečanosti povodom "Sata za planet Zemlju", naglašava WWF.

Akciju WWF organizira uz podršku Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, u suradnji s nekoliko nevladinih organizacija, te uz financijsku potporu Coca-Cole.

14.03.2012. 15:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    III
    15.03.2012. 21:03
    NWO
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh