« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
više ne gori

Ugašeni požari u okolici Zadra

Nekoliko požara u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji ugašeno je sinoć ili rano jutros

(Cropix)
Više o

požari u Dalmaciji

,

DZUS

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je jutros kako je sinoć ugašeno nekoliko požara u Zadarskoj županiji.

Požar otvorenog prostora koji je izbio u petak kod mjesta Poljica ugašen je sinoć oko 20 sati. Izgorjelo je oko 300 hektara hrastove šume te niskog raslinja i makije.

Oko 19,30 sati ugašen je požar otvorenog prostora kod Zemunika, u mjestu Babindur. Požarom je bila zahvaćena makija i borova šuma na oko 1,2 hektara. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Zadar i DVD Sukošan i dva protupožarna zrakoplova kanadera.

Požar na otvorenom prostoru kod Poličnika ugašen je ok 21 sat. Vatrom je na više mjesta bila zahvaćena hrastova šuma na površini od 500 metara četvornih.

Sinoć oko 19,30 sati ugašen je i požar na brdu Orljak kod mjesta Podrljak, u Šibensko-kninskoj županiji. Gorjela je makija, niska hrastova šuma i česmina na površini od 1,5 hektara. Gašen je uz pomoć dva zrakoplova kanadera.

Rano jutros oko 2,45 sati ugašen je i požar kod Kistanja u mjestu Ivoševci. Tamo je gorjela suha trava na površini od 8 hektara.

Županijski centar 112 Split primio je sinoć oko 18,25 sati dojavu od HAC-a Dugopolje o požaru na 402. kilometru autoputa A-1 između mjesta Bisko i Blato, na sjevernoj strani autoputa.

Požar je izbio na divljem odlagalištu otpada kod mjesta Trnbusi, uz autoput. Gorio je razni otpad, stari kućanski aparati, automobilske gume i sl. Pravodobnim dolaskom vatrogasci su spriječili širenje požara s odlagališta.

Županijski centar 112 je o divljem odlagalištu otpada obavijestio Inspekciju zaštite okoliša. Vatrogasci su sanirali požarište sinoć oko 20 sati, a inspektor zaštite okoliša danas će obaviti inspekcijski nadzor divljeg odlagališta.

(Hina/Metro)

13.09.2009. 11:50:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh