« Iza ogledala
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
UAP?!

UFO/NLO sad žele zvati - UAP... evo i zašto

Od davnih vremena ljudi su izvještavali o neobjašnjivim i neobičnim objektima na nebu. a za takve objekte koristimo naiv NLO - neidentificirani leteći objekt

Ovi bi sad trebali zvati UAP
Ovi bi sad trebali zvati UAP (Arhiva)
Više o

NLO

,

NASA

,

UFO

,

UAP

NASA sada ima neovisni tim od 16 znanstvenika i astrofizičara koji će proučavati i pokušavati razumjeti više o ovim misterioznim opažanjima na nebu, ili kako ih nazivaju neidentificiranim zračnim fenomenima (UAP).

Howstuffworks piše da je ovaj tim od 24. listopada ove godine počeo s prikupljanjem podataka koje su prikupili civilni promatrači zvijezda, nacionalni obavještajni i sigurnosni odjeli.

Cilj je otkriti nove načine prikupljanja i razumijevanja podataka o ovim objektima u budućnosti i odrediti najbolje načine za korištenje tih informacija kako bi se osigurala sigurnost zrakoplova. Objavit će svoja otkrića javnosti sredinom 2023. godine.

Ovo nije prvi put da američka vladina agencija proučava NLO. Jedan od najpoznatijih je Projekt Plava knjiga, koji je nastao 1950-ih i 60-ih godina.

Što je UAP?

Oba akoronima - NLO (eng. UFO) i UAP - odnose se na iste neidentificirane događaje i objekte na nebu. Problem s korištenjem pojma NLO je taj što ga ne možete izgovoriti - ili čuti - a da pritom ne pomislite na izvanzemaljce.

Pod pojmom UAP podrazumijevaju se svi neobjašnjivi prizori na nebu. Riječ je o relativno novom izrazu, a ušao je u engleski riječnik nakon što je Ministarstvo obrane SAD-a deklasificiralo nekoliko mornaričkih videa koji su snimili UAP-ove.

Ured direktora Nacionalne obavještajne službe je 2021. godine objavio svoju dugo očekivanu Preliminarnu procjenu: izvješće o neidentificiranim zračnim fenomenima bez ijednog spomena objekata i pojava vanzemaljskog podrijetla. Tada je navedeno da "većina prijavljenih UAP-ova vjerojatno predstavlja fizičke objekte s obzirom na to da je većina UAP-ova registrirana preko višestrukih senzora, uključujući radar, infracrveni, elektrooptički, tragače oružjem i vizualno promatranje".

Obnovljeni fokus na UAP-ove sugerira na to da se sve ozbiljnije počinju shvaćati i istraživati neobjašnjive zračne aktivnosti na nebu.

04.11.2022. 13:35:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.11.2022. 17:55
    mozdavsu i tajne letjelice
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh