« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
HNS:

Uefin predstavnik stiže u Zagreb, istraga o namještanjima se nastavlja

HNSje priopćenjem objavio da Uefin predstavnik dolazi ispitati suca Brunu Marića o utakmici Kupa iz 2009. između Dinama i Hajduka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

HNS

,

UEFA

,

klađenje

,

Zoran Mamić

,

Dinamo - Hajduk

,

Neftchi

,

carlo collodi

Nakon što je dio medija objavio kako je sportski direktor Dinama Zoran Mamić na nedavnom saslušanju u sjedištu Uefe u Nyonu bio ispitan i kao svjedok i kao osumnjičenik, priopćenjem se oglasio Hrvatski nogometni savez (HNS). U priopćenju se ističe kako je HNS tražio službeni stav i očitovanje Uefinog Disciplinskog odjela, te da nije dobio nikakvu informaciju ili službeni dokument o daljnjem tijeku istrage ili bilo koje druge istražne radnje.

>> Zoran Mamić pokazao dokumente: U Nyonu sam bio kao svjedok

U priopćenju se navodi i kako će Uefin predstavnik doputovati u Zagreb, te u srijedu, 18. kolovoza u Kući nogometa obaviti razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, a glavna tema ovog razgovora bit će prva utakmica finala Kupa iz 2009. godine između Dinama i Hajduka. HNS je najavio kako će u najskorije vrijeme tražiti službeni prijem u sjedištu Uefe radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u navedenom slučaju, kao i iz razloga suradnje u predmetima sprječavanja ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez nastavlja suradnju s Uefom, kao i istražnim i drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske u svezi sa slučajevima ilegalnog klađenja i namještanja rezultata utakmica. U svezi s objavljenim tekstom u nekoliko hrvatskih medija o statusu Zorana Mamića u procesu koji je u tijeku, Hrvatski nogometni savez je tražio službeni stav i očitovanje Uefinog Disciplinskog odjela. Podsjećamo da je Hrvatski nogometni savez u dosadašnjoj fazi postupka zaprimio dokument na osnovu kojeg je zatražena suradnja, a nakon kojeg je Zoran Mamić saslušan u svojstvu svjedoka u sjedištu UEFA-e na okolnosti iz spomenute dokumentacije.

Nakon obavljenih razgovora u sjedištu UEFA-e u Nyonu, Hrvatski nogometni savez nije naknadno dobio nikakvu informaciju ili službeni dokument o daljnjem tijeku istrage ili bilo koje druge istražne radnje. Hrvatski nogometni savez će u najskorije vrijeme tražiti službeni prijem u sjedištu UEFA-e radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u navedenom slučaju, kao i iz razloga suradnje u predmetima sprječavanja ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

U okviru spomenute suradnje s Uefom, dana 18.08.2010. u 11:00 sati u prostorijama HNS-a Uefin predstavnik će obaviti razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, a glavna tema ovog razgovora biti će utakmica NK Dinamo - HNK Hajduk, odigrane u Zagrebu 13.05.2009. godine. Po završetku spomenutog razgovora Hrvatski nogometni savez će izdati pisano priopćenje." (hina/metro-portal)

17.08.2010. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh