« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
OPASNI PRESEDANI

UEFA zabrinuta za britanske klubove

Kontrolni organi za finacije klubova ne postoje pa je lako zaključiti kamo sve to vodi jer su mnogi već prezaduženi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Real Madrid

,

UEFA

,

Manchester City

,

David Taylor

,

rastrošnost

Rastrošnost Manchester Cityja koji je u vlasništvu poslovnog čovjeka iz Abu Dabija, mogla bi imati loš utjecaj na klubove iz britanske Premiere lige, pogotovo ako se neki od njih pokušaju u potrošnji ugledati na takve 'iznimke', izjavio je glavni tajnik UEFA-e David Taylor.

City je potrošio velike iznose za transfere Carlosa Teveza, Roque Santa Cruza i Emmanuela Adebayora, a Taylor smatra da taj klub kao i španjolski Real Madrid stvaraju opasan presedan.

"Mislim da u sadašnjoj financijskoj klimi da je to malo iznenađujuće i da pomalo destabilizira tržište", kazao je Taylor.

Leeds United, koji je 2004. godine ispao u drugu ligu opterećen dugovima, često se navodi kao primjer kako i veliki klubovi mogu propasti. Taylor upozorava kako je veliki broj engleskih klubova izgubilo financijsku vrijednost i da su zapravo na tržištu.

Većina klubova Premier lige, među kojima su i vodeći Chelsea, Arsenal, Liverpool i Manchester United, su prezaduženi, a najviše Liverpool i to za 415 milijuna eura. I direktor Portsmoutha Peter Storrie je u utorka izjavio da bi klub trebao prodati više igrača jer je prezadužen. Klub ima dugove koje mora platiti a banke nam ne žele više posuđivati novac", rekao je Storrie. Zbog nepostojanja kontrolnog organa za financije engleskih klubova njihovi su dugovi eksplodirali posljednjih nekoliko godina.

Izvor: Hina

04.08.2009. 13:56:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh