« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
UDARAC REALU

UEFA kaznila Mourinha zbog "prljave igre"

Trener Real Madrida Jose Mourinho neće moći voditi svoju momčad u posljednjem susretu skupine G Lige prvaka protiv Auxerrea

Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije
Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

UEFA

,

kazna

,

Jose Mourinho

Uefa ga je kaznila zbog toga što je naložio svojim igračima Xabiju Alonsu i Sergiju Ramosu da namjerno zarade crvene kartone, kako bi "čisti" dočekali nokaut fazu Lige prvaka. Mourinho se odlučio na takav potez jer je Real već osigurao prolaz u osminu finala. Ovo je još jedan veliki udarac za Real i njegova trenera, nakon što su sinoć u derbiju španjolske lige poraženi od Barcelone sa 0-5.

Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije, ali će morati odraditi samo jedan susret. Naime, drugu utakmicu zabrane vođenja morat će odraditi samo ako ponovi prekršaj u razdoblju od tri godine.

Pred kraj prošlotjedne utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa koju je Real dobio sa 4-0 Xabi Alonso i Sergio Ramos su dobili druge žute kartone zbog odugovlačenja. Upute Realova trenera išle su preko pričuvnog vratara Jerzyja Dudeka i prvog golmana Ikera Casillasa.

Portugalski trener je odbacio optužbe, ali ga je odala video snimka. Mourinho će morati platiti i 40.000 eura novčane kazne, a Real 120.000 eura. Novčano su kažnjeni i Casillas sa 10.000, te Dudek sa 5.000 eura. Vodstvo Reala ima rok od tri dana da uloži žalbu na kazne Uefe. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 22:21:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh