Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2010. 22:21:32
UDARAC REALU

UEFA kaznila Mourinha zbog "prljave igre"

Trener Real Madrida Jose Mourinho neće moći voditi svoju momčad u posljednjem susretu skupine G Lige prvaka protiv Auxerrea

Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije
Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije (Getty Images)

Uefa ga je kaznila zbog toga što je naložio svojim igračima Xabiju Alonsu i Sergiju Ramosu da namjerno zarade crvene kartone, kako bi "čisti" dočekali nokaut fazu Lige prvaka. Mourinho se odlučio na takav potez jer je Real već osigurao prolaz u osminu finala. Ovo je još jedan veliki udarac za Real i njegova trenera, nakon što su sinoć u derbiju španjolske lige poraženi od Barcelone sa 0-5.

Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije, ali će morati odraditi samo jedan susret. Naime, drugu utakmicu zabrane vođenja morat će odraditi samo ako ponovi prekršaj u razdoblju od tri godine.

Pred kraj prošlotjedne utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa koju je Real dobio sa 4-0 Xabi Alonso i Sergio Ramos su dobili druge žute kartone zbog odugovlačenja. Upute Realova trenera išle su preko pričuvnog vratara Jerzyja Dudeka i prvog golmana Ikera Casillasa.

Portugalski trener je odbacio optužbe, ali ga je odala video snimka. Mourinho će morati platiti i 40.000 eura novčane kazne, a Real 120.000 eura. Novčano su kažnjeni i Casillas sa 10.000, te Dudek sa 5.000 eura. Vodstvo Reala ima rok od tri dana da uloži žalbu na kazne Uefe. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 22:21:32
http://metro-portal.hr/uefa-kaznila-mourinha-zbog-prljave-igre/52005/