« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZAPELI PREGOVORI

Talijanski nogometaši najavili štrajk za 11. i 12. prosinca

Sindikat nogometaša Prve talijanske lige objavio je da će igrači štrajkati 11. i 12. prosinca kada je na rasporedu 16. prvenstveno kolo

Nije postignut kompromis u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru
Nije postignut kompromis u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru (Getty Images)
Više o

štrajk

,

Italija

,

nogometaši

Razlog je taj što nije postignut napredak u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru sa Udrugom prvoligaša. Kolektivni ugovor je istekao je 30. lipnja, pa je Sindikat nogometaša najavio je štrajk još u rujnu, ali je on odgođen u nadi da će se postići dogovor. No, budući da nije došlo do kompromisa danas je odlučeno da se štrajk održi 11. i 12. prosinca.

Sindikatu nogometaša najspornija je odredba po kojoj igrači kojih se klub želi riješiti ne smiju trenirati s prvom momčadi, i na to nisu htjeli pristati. "Iskreno nam je žao jer je s naše strane postojala volja da se postigne sporazum. No, budući da nije bilo razumijevanja s druge strane morali smo zakazati štrajk za 11. i 12. prosinca", izjavio je potpredsjednik Sindikata nogometaša Leonardo Grosso. S druge strane, predsjednik Udruge prvoligaša Maurizio Beretta izjavio je da je potez Sindikata vrlo opasan. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 21:32:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh