« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
LIGA PRVAKA

Podivljali Gattuso očekuje kaznu UEFA-e

VIDEO - Gennaro Gattuso i Mathieu Flamini istaknuli su se skandaloznim ponašanjem u utakmici protiv Tottenhama

Gattuso
Gattuso (YouTube)
Više o

Liga prvaka

,

Tottenham

,

AC Milan

,

Gattuso

Igrači Milana u utakmici protiv Tottenhama pokazali su se u vrlo lošem svjetlu. Uz bezidejan nogomet, pažnju su privlačili skandaloznim ponašanjem. UEFA stoga razmatra sankcije za pojedine igrače, prenosi Hina. 

Prvenstveno se to odnosi na iskusnog Gennara Gattusa, koji se tijekom i nakon utakmice nije ponašao nimalo kapetanski. Nakon što je Mathieu Flamini brutalnim startom s dvije noge izravno na desni gležanj u 57. minuti ozlijedio našeg reprezentativca Vedrana Ćorluku, Gattuso je fizički nasrnuo na pomoćnog trenera Tottenhama Joea Jordana koji je prigovorio zbog grube igre igrača Milana. Gattuso je Jordana uhvatio za vrat i odgurnuo, a svoju je nervozu nakon poraza iskazao i po završetku dvoboja kada je glavom udario Jordana, te se htio fizički obračunati s gostima.

Gattuso se kasnije ispričao za svoje ponašanje, ali je svjestan da ga očekuje kazna UEFA-e.

"Izgubio sam kontrolu. Nema opravdanja za ono što sam napravio i preuzimam odgovornost za svoje postupke. Bio sam nervozan, nisam se želio svađati s igračima, ali jesam s Jordanom. Neću vam reći što smo rekli jedan drugom, ali razgovarali smo na škotskom. Očekujem li kaznu? Prihvatit ću svaku odluku koju UEFA donese", rekao je Gattuso.

Manager Tottenhama Harry Redknapp je start Flaminija na Ćorluki nazvao stravičnim.

"Bio je to namjeran prekršaj koji je mogao rezultirati slomljenom nogom. Sudac mu je morao pokazati crveni karton", smatra Redknapp.

Inače, Flamini se nakon dvoboja osobno ispričao Ćorluki zbog prekršaja, a naš je igrač izjavio kako bi Francuza trebalo poslati u zatvor.

Ćorluka bi tijekom današnjeg dana trebao obaviti liječničke pretrage nakon kojih će biti poznata težina njegove ozljede.

16.02.2011. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh