« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
RECESIJA U NOGOMETU NE POSTOJI

Liga prvaka - cijene ulaznica za finale 2011. najskuplje u povijesti natjecanja

Organizatori finala očekuju zaradu od 16.2 milijuna eura što je 3.5 milijuna eura više od lanjskog finala

Zastava Lige prvaka
Zastava Lige prvaka (Wikipedia)
Više o

nogomet

,

cijene

,

ulaznice

,

Liga prvaka

Europska nogometna federacija (UEFA) ne mari za recesiju i ekonomsku krizu koja još uvijek trese svijet pa će ulaznice za ovogodišnje finale Lige prvaka biti najskuplje u povijesti ovoga natjecanj, piše Hina.

Najjeftinije ulaznice namijenjene navijačima klubova koji će igrati u finalu prodavat će se po 700 kuna, dok je cijena najjeftinijih ulaznica za ostale navijače 1.320 kuna. Ulaznice se mogu naručiti jedino preko interneta, a ako dodamo i manipulativne troškove od 26 funti dolazimo do 1.550 kuna.

Dva finalista će dobiti po 25.000 ulaznica, toliko će otići i za potrebe Uefe, a u slobodnoj prodaji bit će 11.000 ulaznica. Za 'neutralne' navijače ulaznice su razvrstane u tri kategorije - najjeftinije po već spomenutih 1.320 kuna, srednje po 2.000 kuna, a najskuplje po 2.700 kuna.

Organizatori finala očekuju zaradu od 16.2 milijuna eura što je 3.5 milijuna eura više od lanjskog finala. S obzirom da je utakmica u subotu, 28. svibnja, Uefa je smislila i 'obiteljski popust'. Tako jedan odrasli kupac može kupiti jednu ulaznicu za dijete uz popust od 50 posto.

"Ne mislimo da su cijene ulaznica previsoke. Cijene su u razini s drugim vrhunskim spektaklima, kao što je finale svjetskog nogometnog prvenstva," kazao je direktor natjecanja Giorgio Marchetti. Prodaja ulaznica počinje 24. veljače na Uefinoj internetskoj stranici www.uefa.com. Zanimljivo, cijene ulaznica će biti dvostruko skuplje nego za finale Lige prvaka 2009. godine između Manchester Uniteda i Barcelone koje je igrano u Rimu.

17.02.2011. 21:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh