« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
CVJETNI

Udruge tvrde da Bandić opet pogoduje Cvjetnom

Radovi koji se trenutno obavljaju na Cvjetnom trgu nemaju za cilj promjenu ploča nego izmjenu infrastrukture koju je trebao napraviti Horvatinčić

Opet problemi s Cvjetnim
Opet problemi s Cvjetnim (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

,

Cvjetni

,

pogodovanje

Nakon što su prije nekoliko tjedana počeli radovi popločenja Cvjetnog trga i okolnih ulica koji su nezakoniti jer novac za njih nije osiguran Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, sada su počeli radovi koji pokazuju da je popločenje bilo samo paravan za još jedno pogodovanje Hoto grupi.

Naime, na Cvjetnom trgu se više ne odvijaju radovi popločenja nego zamjene komunalne infrastrukture za centar "Cvjetni" Hoto grupe. Investitor radova je Grad Zagreb što znači da će građani Zagreba ponovno platiti novo pogodovanje Hoto grupi.

Podsjećamo kako je u Zaključku o javnom interesu Gradskog poglavarstva iz 2008. godine, koji je bio potreban da bi se projekt "Cvjetni" uopće mogao realizirati, kao jedna od točaka javnog interesa stajalo da će investitor "urediti i obnoviti novu cjelokupnu mrežu
infrastrukture područja bloka Ilica - Preobraženska - Preradovićev trg - Varšavska - Gundulićeva, a sada vidimo da se to radi u korist Hoto grupe, a na trošak građana.

O radovima na Cvjetnom trgu udruge Pravo na grad i Zelena akcija poslali su prijavu građevinskoj inspekciji i gradilište bi trebalo zatvoriti barem iz tri razloga: financijskog jer novac za radove nije zakonski osiguran, građevinskog jer se ne radi više o popločenju Cvjetnog trga i okolnih ulica te sigurnosnog razloga jer je gradilište neadekvatno označeno i ograđeno pa predstavlja opasnost za građane.

Udruge zahtijevaju da SDP i HNS koji imaju poluge vlasti na gradskoj i državnoj razini odmah zaustave radove za koje i sami tvrde da su nezakoniti.

14.07.2012. 16:24:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh