« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SVAĐE

Bandić poludio i napustio sjednicu Skupštine

Bandiću su odbili prijedlog po hitnom postupku za koji je dostavio dokument od 200 stranica jutros

Bandiću ne ide sve po planu
Bandiću ne ide sve po planu (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

Borongaj

,

sveučilišni kampus

Zagreb i dalje funkcionira sa slabašnom vezom između gradonačelnika i Skupštine, što je dobro samo za one koji ubiru dnevnice sjedeći u skupštinskim klupama. Nakon što je Bandić jutros dostavio dokumentaciju na 200 stranica za glasanje o izradi prijedloga prostornog plana za sveučilišni kampus u Borongaju, skupštinari su odbili prijedlog i rekli da će ga uvrstiti na dnevni red za tri mjeseca.

Bandić je sa svojim pročelnicima napustio sjednicu Skupštine uz uobičajeno rogoborenje o sumraku demokracije i sličnim prigovorima, a skupštinari su hladno komentirali da su dokumentaciju dobili prekasno i da bi to možda i prošlo da su sigurni da Bandić radi po zakonu.

Kako je za projekt kampusa planirano povući sredstva iz pretpristupnih fondova EU, Bandić je ogorčeno komentirao da su prijedlog odbili oni koji u životu "nisu napravili ni pesju kućicu", no većina u Skupštini je ostala nijema.

Još je više razočaran uvrštenjem prijedloga o imenovanju šefa ZG Holdinga na dnevni red, jer više nema apsolutno nikakvog utjecaja na poslovanje megatvrtke koju je sam stvorio i vladao neko vrijeme kao bog i batina.

Da ne bi sve bilo na leđima gradonačelnika, treba naglasiti da većinski zastupnici u Skupštini, SDP i HNS, nemaju hrabrosti pozvati građane na referendum o smjeni gradonačelnika, nego čekaju redovne izbore, što samo donosi štetu Zagrepčankama i Zagrepčanima, a njima dnevnice za prazne priče na sjednicama ...

12.07.2012. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh