« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
JOŠ JEDNO KRALJEVSKO VJENČANJE

Udala se unuka kraljice Elizabethe

Zara Phillips tek 13 je u redu za britansku krunu pa joj je omogućeno vjenčanje u užem krugu prijatelja od samo par stotina uzvanika.

Zara u predivnoj vjenčanici
Zara u predivnoj vjenčanici (fashion.telegraph.co)
Više o

kraljevsko vjenčanje

,

Zara Phillips

,

Kate i William

Udala se Zara Philipps, unuka britanske kraljice Elizabete. Njen odabranik je ragbijaš MikeTindall. Ovo drugo vjenčanje u kraljevskoj obitelji, održalo se iza zatvorenih vrata, daleko od kamera i raskoši koja je obilježila vjenčanje princa Williama i Kate.

Činjenica da je svečanost bila zatvorena za javnost i medije ipak nije omela znatiželjnike od kojih su neki došli pred crkvu Canongate Kirk, u povijesnoj četvrti Edinburgha, još u 5 sati ujutro kako bi vidjeli kraljevsku obitelj, napose Williama i Kate te zvijezde domaćeg ragbija pozvane na vjenčanje.

Mladenci i uzvanici stigli su pred crkvu u 15.00 sati, a promatrači su tek nakratko, prije nego su se crkvena vrata zatvorila, mogli vidjeti Zarinu dugu vjenčanicu od svile boje slonovače, s velom i tijarom. Mladoženja, slomljena nosa i snažne tjelesne građe, bio je u svečanom crnom odijelu, pokvarivši prognoze nekih da će nositi kilt.

Zara, kojoj je 30 godina, trinaesta u nasljednom nizu za prijestolje, rekla je 'da' Mikeu Tindallu, 32-godišnjoj zvijezdi engleskog ragbija s kojim živi već sedam godina, točno tri mjeseca nakon vjenčanja iz snova njezina bratića Williama, budućeg nasljednika britanske krune.

Kći princeze Anne, poznata po svom nekonformizmu i nedisciplini, htjela je vjenčanje u krugu "bliskih prijatelja i obitelji", što znači uz 'samo' nekoliko stotina uzvanika, za razliku od vjenčanja Williama i Kate 29. travnja na kojemu je bilo 1.900 gostiju.

Zara, prvakinja u jahanju na međunarodnim natjecanjima, piše Hina, odlučila je zadržati djevojačko prezime kojim se proslavila u športskim krugovima i tako prekinula običaj kraljevske obitelji.

Nakon obreda, mladenci su se nakratko pojavili pred crkvenim vratima, uz bljesak fotografskih aparata i pljesak mnoštva, nakon čega su pošli u Holyroodhouse, škotsku rezidenciju Elizabete II., nedaleko od crkve, gdje su upriličeni prijam i večera.

30.07.2011. 20:05:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sve za vjenčanje
    15.03.2012. 16:20
    Eh lako se tako udati. Kada imaš sve. A mi ostali se snalazimo.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh