« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ima, nema?

Učitelji ipak štrajkaju?

Pregovori vlade i sindikata javnih službi još traju, bez sporazuma nema odustajanja od štrajka

Više o

štrajk prosvjete

,

štrajk učitelja

Radna skupina vlade i sindikata javnih službi još uvijek radi na tekstu sporazuma o plaćama, a bez potpisivanja sporazuma sindikati neće odustati od najavljenog štrajka koji bi trebao započeti sutra, izjavila je večeras predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek.

Čelnici osam sindikata javnih službi i danas od podneva su u Banskim dvorima gdje pregovaraju o sporazumu kojim bi se utvrdila zadovoljavajuća cijena rada 180 tisuća zaposlenih u javnim službama.

Premijer Ivo Sanader danas poslijepodne, oko 14,30 sati, izlazeći iz Banskih dvora novinarima je izjavio da je sporazum dogovoren, a radna skupina treba izraditi tekst sporazuma koji će nakon toga biti potpisan.

Pregovori su nastavljeni iza 17 sati, a radna skupina treba postići konačni dogovor koji bi zadovoljio sindikalne zahtjeve da se javnim službenicima vrati šest posto povišice nakon što zemlja izađe iz krize, te osigura paritet plaća u javnim službama i privredi.

Ako potpišu sporazum, sindikati javnih službi će odustati od najavljenog štrajka i prosvjeda na Trgu bana Jelačića, koji se treba održati u subotu, 16. svibnja.

Međutim, iako je Ivo Sanader poslijepodne izjavio kako je s predstavnicima sindikata javnih službi postignut sporazum, čime su stvoreni uvjeti za prekid priprema za sutrašnji štrajk učitelja, Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) poslijepodne je objavio da će učitelji sutra ipak štrajkati.

"Bez obzira na sve špekulacije u medijima i javnosti, obavještavamo vas da štrajk počinje sutra, jer nije potpisan sporazum između Vlade i sindikata, a ako se to dogodi o tome će te biti na vrijeme obaviješteni tako što će se sindikalni čelnici javno izjasniti putem medija ili direktnim kontaktom sa županijskim povjerenicima koji će tu poruku prenijeti u sve podružnice", stoji u priopćenju objavljenom na stranici SHU-a.

Priopćenje potpisuje predsjednik SHU-a Zvonimir Laktašić, koji je istakao da se "ništa nije dogodilo što bi promijenilo odluku o početku štrajka".

12.05.2009. 19:59:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh