« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
SVE JE KAMPANJA

Šišljagićeve izjave prouzročile raskol među braniteljima

Dio braniteljskih udruga osudio je Šišljagićeve izjave te najavio potporu HDZ-ovu kandidatu za župana.

(Vlado Kos, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Osijek

,

Tomislav Ivić

,

lokalni izbori

,

HVIDR-a

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

presuda Glavašu

,

braniteljske udruge

,

UHDDR

,

URPB

,

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata

,

Udruga roditelja poginulih branitelja

,

Ivan Poplašen

Nekoliko županijskih organizacija udruga Domovinskoga rata na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku osudilo izjave predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića, koji je HDZ-u najavio "rat do istrebljenja", te je priopćilo da će na lokalnim izborima u Županiji poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU za župana Tomislava Ivića, a ne Šišljagića, koji je također kandidat za tu dužnost.

Na konferenciji za novinare bili su predstavnici županijskih organizacija HVIDR-e, Udruge roditelja poginulih branitelja (URPB), Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) te Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

Predsjednik Županijske organizacije HVIDR-e Ivan Poplašen rekao je da spomenute udruge ne žele da im župan bude oficir bivše JNA te da zato podupiru Tomislava Ivića kao hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata.

Istaknuo je da su Šišljagićeve poruke, nakon presude za ratne zločine Branimiru Glavašu, o "ratu do istrebljenja" neprimjerene jer pozivaju ne međusobne sukobe i podjele branitelja. Pritom je ocijenio da "neki pojedinci olako shvaćaju svoju ulogu i daju nekakve izjave" te da se udruge "ograđuju od takvih pojedinaca".

"U čije ime oni to govore? Zar nije dovoljno 14.000 poginulih u Domovinskom ratu i zar treba da se branitelji dižu na branitelje?" zapitao je Poplašen i upitao čelnike HDSSB-a zašto nisu bili tako bučni kad su osuđivani i drugi hrvatski generali. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 15:43:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh